Argeș: Munca la negru e în floare! Angajatori sancționați de ITM

de | 06.06.2022 12:45 | Știri, După locație, După subiect, Județean, Lifestyle

Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeș a desfășurat 176 de controale, în luna mai, iar în urma acestora au fost aplicate 58 de amenzi, în valoare totală de 389.300 lei.

Domeniile de activitate vizate au fost comerț, transport, confecții, prelucrare de lemn, construcţii, restaurante, baruri, service auto, spălătorii auto și panificație.

Printre principalele nereguli descoperite de către inspectorii ITM Argeș se numără „munca la negru”, nerespectarea prevederilor legale a acordării liberelor săptămânale, neevidențirea orelor de muncă lucrate de fiecare angajat, neacordarea drepturilor salariale, netransmiterea în termen a modificărilor intervenite în Registrul general de evidenţă a salariaţilor, neacordarea indemnizației în cazul în care angajatorul își întrerupe temporar activitatea cu menținerea raporturilor de muncă, neînmânarea salariatului anterior începerii activităţii a unui exemplar din contractul individual de muncă, neeliberarea adeverinţei de vechime.

Dintre angajatorii verificați, 16 au fost sancționați pentru nedeclararea unui număr de 20 de persoane ca fiind angajate.

Nereguli privind sănătatea și securitatea în muncă

Mai mult, nereguli au fost descoperite și în domeniul securității și sănătății în muncă. Au fost efectuate 163 de controale, iar 24 de angajatori au fost amendați, valoare totală a sancțiunilor fiind de 83. 500 lei.

Potrivit ITM Argeș, au fost constatate deficiențe în următoarele domenii de activitate: construcţii, exploatare forestieră, transport, alimentație publică, instalații electrice,
distribuție mărfuri, morărit și panificație, confecții textile, comerț.

Foto Arhivă

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

ITM Argeș a verificat șantierul de execuție al autostrăzii Pitești-Sibiu

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ITM | ITM Arges