USR Argeș refuză să le dea membrilor de partid locuri de muncă la stat!

de | 27.06.2023 15:09 | Știri, Din ediția tipărită, Județean, Național, Pitești, Politic

  • Consecința manifestată – indiferența multora față de partid

Aflat pe un puternic val de simpatie, USR a reușit să facă o figură spectaculoasă la alegerile din 2020, câștigând primării importante și devenind un jucător cu rol important în parlament, parte a primei structuri de guvernare a acestui mandat.

După primul an, tot mai mulți useriști din teritoriu și-au arătat dezamăgirea față de cei pe care i-au susținut în campanie, iar unul dintre reproșurile din organizația Argeș a vizat numărul mic, spre foarte mic, de funcții obținute pentru membrii săi în structurile din Capitală. Pe fondul unor astfel de nemulțumiri, dar și după decizia USR de a ieși de la guvernare, membrii din mai multe filiale argeșene au început fie să plece, fie să devină dezinteresați de partid. Despre acest fenomen, redactorii noștri au discutat cu liderii organizației: senatorul Narcis Mircescu și deputatul Ionuț Moșteanu.

Narcis Mircescu: ”Din toamnă, vom începe să anunțăm candidații pentru primării!ˮ

Pe de-o parte, președintele Narcis Mircescu este optimist cu privire la situația cadrelor active și implicate din filiala Argeș, declarându-ne că –  în această perioadă – se manifestă un val de noi înscrieri.

”Chiar ieri am înscris la Mioveni o doamnă profesoară, un inginer și un director de bancă. După congres, acest val de înscrieri s-a înregistrat în toată țara, sunt sute de cereri în teritoriu. La nivelul județului nostru, în acest moment, avem reprezentanți în 64 de unități administrativ-teritoriale și lucrăm la consolidarea filialelor respective. Din toamnă, vom începe să anunțăm candidații pentru primării.”, ne-a declarat senatorul Narcis Mircescu.

Ionuț Moșteanu: ”De aia suntem unde suntem: pentru că partidele au promis membrilor serviciu la stat!ˮ

Mai tranșant, Ionuț Moșteanu explică faptul că nu e nicio tragedie dacă s-au depărtat de partid cei care sperau să obțină, prin intermediul acestuia, poziții pentru care nu erau pregătiți de niciun fel:

”De aia suntem unde suntem de 33 de ani! Pentru că partidele au promis membrilor serviciu la stat! Ori asta face ca deprofesionalizarea în instituțiile publice să fie la cote alarmante, fără precedent, întrucât niciun om harnic și competent nu acceptă să rămână în sistem când i se aduc politruci deasupra și când se schimbă, prin rocadă, directorul de la PNL cu directorul de la PSD. Noi avem un aparat competent, iar toți colegii care vor să aplice vor fi anunțați când sunt posturi disponibile. Este esențial ca în instituții să ajungă oameni competenți și curajoși care să schimbe niște lucruri! Dacă cei care au lipit afișe la PSD și PNL se așază, la rând, cu plasa, pentru un loc în Consiliile de administrație sau pentru un serviciu la stat… Apropo de care, toți peneliștii din Argeș și-au găsit serviciu la stat, chiar dacă sunt sau nu sunt pregătiți pentru poziția respectivă.”, a explicat deputatul argeșean care păstrează aceeași notă optimistă asupra perspectivelor filialei în ceea ce privește atragerea de noi membri pe care o arată și președintele acesteia.

”Sunt din 2016 în conducerea USR și am prins partidul în toate etapele de transformare, iar acum este mai solid decât a fost vreodată, mai bine organizat decât a fost vreodată, mai predictibil. Se mișcă bine, avem un secretariat general care în momentul acesta cred că angajează în jur de 100 de oameni în toate departamentele începând cu cel juridic. Contabilitatea este impecabilă, suntem singurul partid care are pe site execuția bugetară și contractele.”

Autor: Carmen Buliga

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Cosmin – Claudiu Bratu, consilierul local USR Negrași: ”Fac tot ce pot pentru o schimbare în bine a comunei”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: USR Argeş