Argeșean, olimpic, cu 2 medalii de aur la doar 16 ani!

de | 21.05.2022 14:18 | Știri, Județean, Național

A obținut 2 medalii de aur la Gimnaziada din Franta

Un sportiv de la Câmpulung a obținut 2 medalii de aur la Gimnaziada din Franta. Olimpiada la care participă sportivi tineri cu vârste cuprinse între 16 și 18 ani, a găzduit participianți din 70 de țări. Tânărul roman a obținut medaliile la Competiția Masculină la Tenis de Masa și este legitimat la CS Voința.

Iulian Chirița este tânărul de 16 ani care a scris istorie pentru Câmpulung Muscel atât anul acesta, cât și în 2021 la Campionatul European de tenis de masă desfășurat în Croația.

Sportivul legitimat la CS Voința Câmpulung a urcat de 3 ori pe podiumul de premiere la Campionatele Europene pentru Cadeți și Juniori de tenis de masă din Croația, deținând până în prezent 3 medalii de argint și 2 medalii de aur în probele pe echipe, dublu masculin și individual.

Tânărul argeșean este născut la Chișinău, iar din 2015 s-a mutat în Câmpulung împreună cu mama și fratele Cristian, 21 ani, și el jucător de tenis de masă. Cei doi frați Chirița au fost legitimaţi la CS TT Pristavu Câmpulung în 2018 și reprezintă România în întrecerile internaționale.

Iulian Chirita tenis de masa e1653134345252 - Argeșean, olimpic, cu 2 medalii de aur la doar 16 ani!

Cristi Romanescu, Președintele Federației Române de Tenis de Masă, a postat pe facebook mai multe fotografii printre care apare și tănarul argeșean. Acesta  a transmis un mesaj prin care își felicită echipa  Tenisul de masă românesc din nou la înălțime!2 medalii de AUR, echipe fete și băieți, după ambele finale câștigate în fata echipelor din China Taipei!! ( 4 -0 băieții, 4-3 fetele)BRAVO, felicitări antrenorilor și sportivilor noștri! #mandrudeechipamea #hairomania🇹🇩 #servimpentruistorie “

De-a lungul anilor, Republica Moldova a „livrat” României numeroase talente , atât din muzică, actorie, dar și din sport.. Vârfurile le reprezintă canoistul Victor Mahalachi și halterofilul Valeriu Calancea, ambii fiind campioni mondiali sub steagul României. De asemenea, cel mai bun ciclist al României este moldoveanul Sergei Țvetkov.

Citește, de asemenea, pe anchetaoline.ro

Tik-Tok pregătește încă o mișcare! Vrea să intre pe piața de gaming

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Câmpulung Muscel | China | Muscel | Republica Moldova

Ultimele articole