anchetaonline.ro

Un argeșean a trimis aproape 17.000 de petiții într-un an, pe același subiect

de | 19.03.2023 11:28 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Județean

Un argeșean a trimis aproape 17.000 de petiții într-un an, pe același subiect

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) anunță că în anul 2022 au fost gestionate, la nivelul instituției, aproximativ 300.000 de petiții.

De asemenea, un argeșean a trimis, într-un singur an, aproape 17.000 de petiții pe același subiect.

Petițiile au fost trimise în contextul reorganizării secțiunii CONTACT de pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne, acolo unde românii pot găsi și informații utile ori răspunsuri la cele mai frecvente întrebări din competența structurilor MAI.

Principalele categorii de solicitări ale cetăţenilor sau organizaţiilor legal constituite au vizat comiterea unor infracţiuni contra persoanei sau patrimoniului, tulburarea ordinii şi liniştii publice, cereri de punere în posesie şi de emitere a unor titluri de proprietate, cererile de încadrări, reîncadrări etc.”, a transmis MAI.

MAI precizează că au existat și cereri bizare sau ilogice precum solicitările unui bărbat care susține că este urmașul direct al lui Ștefan cel Mare și întreaga regiune istorică a Moldovei ar trebui să îi revină, precum și o persoană care nu recunoaște autoritatea statului și folosește pentru identificare o șuviță de păr și amprenta unui deget.

Cele mai multe petiții au fost înaintate de un argeșean către Ministerul Afacerilor Interne și Prefecturii Argeș, 16.900 la număr, toate referitoare la același subiect.

În ceea ce priveşte modul de soluţionare a petiţiilor, 91,5% au fost gestionate de structuri din MAI (inclusiv din Aparatul Central al instituţiei, precum Corpul de Control al Ministrului, Direcţia Generală Management Resurse Umane, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi Direcţia Medicală), restul fiind redirecţionate către alte instituţii”, arată comunicatul.

Foto descriptiv Monitorul.fisc.md

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Beată în timpul unui zbor, o femeie l-a ciupit de fund pe steward! A fost dată în judecată

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: