anchetaonline.ro

”Argeșul autentic”! Spectacol de colinde în Piața Primăriei

de | 20.12.2022 11:15 | Știri, După locație, După subiect, Lifestyle, Pitești

Miercuri, colindătorii vor pune stăpânire pe centrul Piteștiului. Peste 280 de participanți vor porni, în alai, din Piața Milea, la ora 17:30, pentru a se opri în Piața Primăriei, la ora 18:00, unde va avea loc spectacolul extraordinar de colinde și obiceiuri autentice, anunță municipalitatea din Pitești.

”Premieră a ultimelor trei decenii, în Pitești – obiceiuri străvechi, din satele argeșene, reunite într-un eveniment inedit: ”Argeșul autentic”! Miercuri, 21 decembrie, centrul Piteștiului va răsuna de cântec și de veselie: cete de colindători și de urători, sosiți din toate colțurile județului, vor arăta că spiritul străvechi al Crăciunului românesc tradițional, argeșean, este viu și puternic, păstrat cu drag de către tinerii din Argeș și adus, în dar, piteștenilor, pentru prima dată în 30 de ani!”, anunță municipalitatea din Pitești.

Organizat de Primăria Municipiului Pitești, prin Centrul Cultural Pitești, în parteneriat cu Consiliul Județean Argeș, prin Centrul Județean de Cultură și Arte Argeș, „Argeșul autentic” – spectacol de colinde, datini și obiceiuri de Crăciun și Anul Nou – va oferi iubitorilor de tradiții vechi de secole bucuria de a asista, în cadrul evenimentului desfășurat în zona centrală a Piteștiului, din Piața Milea și până în Piața Primăriei, la o serie de manifestări artistice deosebite, performate de către elevii Școlii Populare de Arte și Meserii Pitești și de cele mai renumite grupuri de colindători și de urători, venite din satele argeșene: „Răscovăitorii” din Dragoslavele, „Miorița” din Jugur, „Brezaia” din Rucăr, grupul „Brădulețul” de la Galeș, „Haiducii Vlădicii” de la Topoloveni, „Cununa Domneștiului” din Domnești, „Pițigaia” din Stâlpeni, ansamblul de cântece și dansuri „Bratia” de la Vlădești, „Bujorei de munte” din Corbi, „Poienița” din Berevoiești, „Flori de piatră” din Piatra – Stoienești și „Grâușorul – floricică de câmpie” de la Rociu. Peste 280 de participanți vor porni, în alai, din Piața Milea, la ora 17:30, pentru a se opri în Piața Primăriei, la ora 18:00, unde va avea loc spectacolul extraordinar de colinde și obiceiuri autentice: Vasilca, Brezaia, Grâușorul, Răscovăitul, Capra, Plugușorul, Sorcova, colinde laice și religioase, desfășurate atât în fața primăriei, în Târgul de Crăciun, cât și pe scena urbană. ”Un eveniment unic în Pitești și în Argeș, ce va surprinde plăcut generația tânără și va aduce la viață amintiri dragi celor mai maturi, ne aduce mai aproape de strămoși, reînviind Crăciunurile de altădată!”, potrivit sursei citate.

Sursă foto: Facebook Primăria Municipiului Pitești.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro.

“Magia Crăciunului” a cuprins Școala Gimnazială Traian

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Primăria Pitești