Anunț privind voucherele sociale! Cardurile au fost alimentate cu ultima tranșă

de | 20.12.2022 11:50 | Știri, După locație, După subiect, Economic, Național

Veste bună pentru cei 2,8 milioane de români care beneficiază de vouchere sociale! Cea de-a patra tranșă, ultima din anul 2022, a fost virată pe cardurile sociale.

Cu cei 250 de lei, românii vor putea face cumpărăturile necesare pentru sărbătorile de iarnă. Banii au fost virați în cursul zilei de luni, urmând ca până miercuri, sumele să ajungă la beneficiari.

Potrivit Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), valoarea totală a sumei din fonduri europene nerambursabile pentru programul „Sprijin pentru România”, ajunge la 593.036.500 lei.

Sper că am reușit să facem o surpriză plăcută celor 2,4 milioane de români care beneficiază de ajutorul de 250 de lei pentru alimente și mese calde pe care îl oferim prin programul „Sprijin pentru România”, a transmis Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE).

Cea de-a patra tranșă a fost virată mai devreme cu câteva zile, pentru a ajuta, în acest fel, cetățenii vulnerabili să achiziționeze produsele necesare pentru masa de Crăciun.

Oamenii pot cumpăra produse alimentare sau mese calde din rețeaua unităților afiliate. În cazul în care cardurile sunt folosite în alt scop, acestea vor fi blocate, iar beneficiarii vor fi sancționați. Verificarea sumelor disponibile se poate face prin aplicațiile care se găsesc pentru telefoanele android în Magazin Play sau Play Store. Cei trei emitenți ai cardurilor Edenred, Sodexo și UpRomania au astfel de aplicații care pot fi descărcate din Magazin Play sau Play Store și instalate pe telefon. Totodată, cei care nu dețin telefoane inteligente, pot verifica ce sumă de bani au pe cardul social sunând la Serviciul Clienți al emitentului.

Voucherele sociale vor fi acordate și anul viitor

Amintim că programul pentru acordarea voucherelor sociale de 50 de euro către persoanele vulnerabile va fi desfășurat și anul viitor.

Românii vor primi suma de 250 de lei o dată la două luni, cardurile fiind oferite prin programul guvernamental „Sprijin pentru România”.

Procesul de emitere, distribuire și încărcare au voucherelor sociale a început la data de 1 iunie 2022.

Cine beneficiază de acest ajutor financiar:

– pensionarii ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei;

– persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei;

– familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere, ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;

– familiile monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;

– familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social în condițiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare;

– persoanele fără adăpost.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Vouchere de vacanță în 2023! Ce valoare vor avea acestea

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Nicolae Ciucă