Consiliere psihologică după naștere

de | 20.12.2022 12:16 | Știri, După locație, Județean, Național

Parlamentarii au stabili, ieri, prin intermediul unui proiect de lege adoptat la Camera Deputaților, ca femeile să poată beneficia de servicii de consiliere psihologică după naștere, potrivit avocatnet.ro.

Astfel, potrivit sursei citate, prin proiectul de lege de la Senat, parlamentarii vor să completeze Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, prin introducerea posibilității ca femeile să poată beneficia de servicii prenatale și postnatale, precum și de servicii de consiliere psihologică postnatală. Proaspetele mămici vor putea beneficia, cu condiția să fie asigurate în sistemul de sănătate, de servicii de consiliere psihologică, în limita bugetului aprobat. De altfel, măsurile din proiect sunt destinate prevenirii și tratării tulburărilor psihice asociate sarcinii și nașterii. Pentru a se putea aplica, proiectul de lege trebuie să fie promulgat de președintele țării și publicat în Monitorul oficial.

Foto descriptiv.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

”Argeșul autentic”! Spectacol de colinde în Piața Primăriei

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole