Atelierele pentru tinerele mămici vor continua la Spitalul Mioveni

de | 30.05.2022 21:18 | Știri, Lifestyle, Mioveni

Săptămâna trecută, Spitalul Orăşenesc Mioveni a organizat un atelier gratuit pentru gravide şi proaspete mămici. Acestea au primit sfaturi utile care să le ajute în noua etapă pe care o vor parcurge alături de puiul lor, de la specialiștii unității medicale, lectorii întâlnirii fiind dr. Mariana Pîrvan – medic neonatolog, dr. Andreea Savu – medic specialist pediatru și Loredana Tătărăscu – specialist consultant în lactaţie, acreditat IBCLC.

mamici mioveni - Atelierele pentru tinerele mămici vor continua la Spitalul Mioveni

Au fost discuții despre îngrijirea bebelușului în primele zile de la venirea acasă, toaletarea bontului obilical, importanța alăptării, igiena corectă a nou-născutului, dar s-a și răspuns la întrebări și s-au oferit lămuriri menite să înlăture spaimele pe care le are orice prospătă mămică.

La sfârșitul cursului, graviduțele au plecat mult mai încrezătoare în forțele lor și pregătite de venirea bebelușului pe lume, iar Spitalul Mioveni a anunțat că aceste ateliere gratuite dedicate mămicilor vor continua și în următoarele luni.

nronatolog

Dr. Mariana Pîrvan este medic specialist neonatolog în cadrul compartimentului Neonatologie și se află în echipa de specialiști de la Mioveni încă de la început, fiind cea care a preluat și îngrijit primul copil născut în această unitate. Domnia sa a absolvit Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Chișinău, specializarea neonatologie. A profesat în cadrul Institutului  Mamei și Copilului din Chișinău – secția Reanimare și Terapie Intensivă Nou-Născuți, iar din 2019 este medic specialist neonatolog în cadrul Spitalului Orășenesc Mioveni.

Compartimentul de neonatologie din cadrul Spitalului Orășenesc Mioveni are 10 paturi pentru nou-născuți, la care se adaugă o unitate de terapie intensivă ce conține incubatoare, ventilatoare mecanice, monitoare de funcții vitale și alte echipamente medicale de ultimă generație.

pediatrie mioveni

Dr. Andreea Savu, medic specialist Pediatrie, s-a alăturat echipei medicale a Spitalului Mioveni în martie 2022. Este absolventă a Facultății de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, iar stagiul de pregătire l-a efectuat la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din  București. Dr. Andreea Savu oferă și consultații în Ambulatoriu, în baza biletului de trimitere de la medicul de familie sau specialist.

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/oana-bahrim/" target="_self">Oana Bahrim</a>

Articol scris de Oana Bahrim

Jurnalist cu 18 ani de experiență în presă cu peste 5000 de titluri publicate și cu implicare în numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Mioveni | Spitalul Mioveni

Ultimele articole