Klaus Iohannis, anunț despre sistemul de impozitare

de | 30.05.2022 21:08 | Știri, După locație, După subiect, Economic, Național

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, luni, la summitul Consiliului European de la Bruxelles că taxele și impozitele nu vor suferi niciun fel de creștere în acest an. El a mai spus că cetățenii nu trebuie să fie temători că „de mâine se va schimba sistemul de impozitare și vor trebui să plătească mai mult.”

La acest moment nu există o decizie la nivelul coaliției pentru a schimba sistemul de impozitare și nu cred că se va întâmpla foarte curând, dar nu este după părerea mea greșit să fie luate în discuții diferite variante posibile, însă românii nu trebuie să trăiască cu teama că mâine se schimbă sistemul de impozitare și dintr-odată trebuie să plătească mai mult.

Aceste lucruri deocamdată rămân cum sunt stabilite și discuțiile care se poartă, în mod nu neapărat cu titlul de noutate, se poartă mai mult la televizor decât în coaliție.

Deci nu există o decizie politică pe creșterea impozitului sau a taxării și Guvernul s-a angajat să nu crească impozitarea ceea ce așa va rămâne”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Totodată, președintele Iohannis a precizat că au existat discuții despre impozitul progresiv, atât cu premierul, dar și cu ministrul de Finanțe.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Lovitură pentru Pendiuc: Guvernul modifică de urgență Codul Penal și evită prescrierea faptelor în marile dosare de corupție

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Klaus Iohannis