Atenție! Hoții se dau drept medici și cer bani pentru operații

de | 03.06.2023 12:48 | Știri, Eveniment, Național

O nouă anchetă a polițiștilor a scos la iveală un nou mod prin care hoții se foloseau de metoda accidentul, folosită cel mai des în România pentru a păcăli oamenii în vârstă să plătească sume consistente de bani pentru pretinse îngrijiri medicale de care rude apropiate ar avea nevoie.

Polițiștii români, care au colaborat cu autoritățile din Bulgaria pentru a captura o rețea de hoți ce acționa la noi, au aflat noi detalii, conform Digi24.

Escrocii trimiteau banii cât mai rapi peste granița de sud a României, pentru a fi cât mai greu de depistat.

Cetățenii bulgari care făceau parte din această rețea se dădeau drept medici pentru a cere bani pentru pretinse intervenții chirurgicale, totul cu ajutorul unui complice din România.

În ultimul an, aceștia au reușit să obțină suma de aproape 60.000 de euro de la mai multe victime.

Totul a fost depistat în urma unui flagrant în care a fost capturat intermediarul român, în timp ce bulgarii implicați au fost reținuți la Ruse. România va cere extrădarea lor.

Foto descriptiv.
Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Avertizare meteo în Argeș! COD PORTOCALIU de vreme extremă!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole