MAE: Atenționare de călătorie pentru Bulgaria

de | 28.04.2023 11:15 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Național

MAE: Atenționare de călătorie pentru Bulgaria

Ministerul Afacerilor de Externe a emis, joi, atenționări de călătorie pentru românii care vor călători în următoarele zile în Bulgaria, dar și către Grecia și Turcia.

Potrivit MAE, în perioada 28 aprilie-1 mai 2023, este posibil să se înregistreze timpi de așteptare ridicați la punctele de trecere a frontierelor rutiere bulgare.

Prin uamre, cetățenii sunt rugați să se asigure că au suficient combustibil în autoturisme, apă, dar și alimente, în contextul în care este posibil să fie aglomerație la vamă.

Aceeași situație este posibil să fie întâmpinată și la întoarcerea în România, pe 1 mai, la punctul de frontieră Ruse unde se achită taxa de pod. MAE recomandă românilor să aibă asupra lor suma necesară pentru taxa de pod – 2 euro (monede cu valoare nominală de 1 euro sau 2 euro) sau 4 leva- pentru a reduce timpii de așteptare.

Celelalte puncte de trecere a frontierei cu Bulgaria sunt următoarele: PCTF Vidin – Calafat, PCTF Kardam – Negru Vodă, PCTF Oryahovo – Bechet (ferry), PCTF Dobromir – Krushari (maxim 3,5 tone), PCTF Kainardzha – Lipnița (maxim 3,5 tone), PCTF Nikopol – Turnu Măgurele (ferry) și PCTF Svishtov – Zimnicea (ferry). Amintim că ultimele patru puncte de trecere a frontierei, menționate anterior, au program de funcționare între orele 08:00-20:00.

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sofia: +35929712858 şi +35929733510, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.”, transmit reprezentanții MAE.

Foto descriptiv Brasovstiri.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

LISTA COMPLETĂ! 87 de firme din Argeş primesc ajutoare de stat de peste 34 milioane euro

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: MAE

Ultimele articole