Atenţionare de călătorie pentru românii care merg în Grecia

de | 03.07.2024 18:53 | Național, Eveniment

Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenționare pentru românii care se află, tranzitează sau vor să călătorească în Grecia.

Autoritățile elene au anunțat că astăzi și mâine există un risc ridicat de apariție a unor incendii de vegetație și furtuni în mai multe regiuni ale țării.

Astăzi sunt anunțate temperaturi foarte ridicate, motiv pentru care Ministerul grec al Protecţiei Civile şi al Crizelor Climatice avertizează că va exista un risc foarte ridicat pentru producerea incendiilor în regiunea Peloponez (Laconia), în Insula Kythira şi în Insula Creta (Chania).

Totodată, autoritățile transmit că  masele de aer instabile pot provoca înrăutățirea vremii, în principal în centrul și nordul Greciei, producând ploi abundente și furtuni care vor fi însoțite de fulgere și grindină.

Tot astăzi, sunt prognozate cantităţi mari de precipitaţii în Macedonia de Est, Tracia, Macedonia Centrală.

Mâine, 04 iulie, sunt anunțate ploi abundente în Tesalia, Insulele Sporade, Insula Evia, estul Greciei Centrale și sud-estul provinciei Peloponez.

În acest context, autoritățile atrag atenția că în intervalul menționat, circulația pe drumurile publice poate fi restricționată, recomandând conducătorilor auto să verifice starea drumurilor pe site-ul oficial al Poliției elene: www.astynomia.gr.

MAE recomandă cetățenilor români să consulte pagina de internet a Ministerului grec al Protecției Civile și al Crizelor Climatice, care conține informații oficiale despre incendiile de vegetație, un ghid de autoprotecție împotriva incendiilor, precum și hărți zilnice de prognoză a incendiilor https://civilprotection.gov.gr/xartis. În caz de incendiu, cetățenii sunt rugați să anunțe imediat Serviciul de Pompieri la numărul 199.”, transmit reprezentanții MAE

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena (+302106714035) și Consulatului General al României de la Salonic (+302310340088).

De asemenea, cei care se confruntă cu o situație dificilă au la dispoziție și telefonul de urgență al Ambasadei României la Atena (+306978996222) și Consulatului General al României de la Salonic (+306946049076).

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe  recomandă și consultarea paginilor de Internet:

Atenție! Cei care călătoresc în Grecia pot accesa și aplicația digitală „mAIGreece”, realizată de către Ministerul elen al Turismului. Aceasta este disponibilă și în limba română: https://www.gov.gr/en/upourgeia/upourgeio-tourismou/tourismou/maigreece.

Foto descriptiv

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Mesajul lăsat de tricolori în vestiarul din Munchen, după eliminarea de la EURO 2024

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Grecia | Ministerul Afacerilor Externe

Ultimele articole