Atenționare meteo de instabilitate atmosferică în Argeș! Cod Galben și Portocaliu

de | 07.07.2023 10:24 | Știri, Eveniment, Județean

Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie au emis, în această dimineață, Cod Galben și Cod Portocaliu de instabilitate atmosferică în Argeș, dar și alte județe din țară.

Astfel, Codul Galben are intervalul de valabilitate în perioada 7 iulie, ora 12 – 8 iulie, ora 10

Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (viteze în general de 55…65 km/h), vijelii și grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat peste 40 l/mp. Notă: Vineri (7 iulie) disconfortul termic se va menține pe alocuri ridicat în Muntenia și Oltenia, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

Totodată, Codul Portocaliu are intervalul de valabilitate în perioada 7 iulie, ora 14 – 8 iulie, ora 6

și vor fi așteptate averse torențiale, descărcări electrice și vijelii, iar în intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat peste 50…60 l/mp.

 

Foto Botosaneanul

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Peste 200 de români au fost umiliţi într-un aeroport din Portugalia!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole