Echipa de avocați care a câștigat procesul Roșia Montană pentru România, invitată la Guvern

de | 14.03.2024 14:50 | Național, Lifestyle

Echipa de avocați care a câștigat procesul Roșia Montană pentru România a fost invitată azi la Guvern acolo unde s-au întâlnit cu premierul Marcel Ciolacu care le-a mulțumit pentru modul în care au luptat în acest proces.

Am invitat astăzi la Guvern echipa de avocați care a câștigat procesul Roșia Montană pentru România.
Le-am mulțumit în numele românilor pentru modul în care au luptat în acest proces – uneori chiar cu deciziile unor foști prim-miniștri – în toți acești ani grei.
Sunt convins că absolut toți românii sunt mândri, ca și mine, ca avem asemenea profesioniști de calibru mondial!
Le transmit încă o dată avocaților noștri recunoștința Guvernului României și a românilor, pentru victorie!”, este mesajul transmis de premierul Marcel Ciolacu pe pagina de socializare. 

Reamintim faptul că Centrul Internațional pentru soluționarea litigiilor priviind investițiile (ICSID) a dat vineri, 8 martie verdictul în cazul procesului Roșia Montană. România a câștigat și nu va fi nevoită să plătească nicio despăgubire companiei Gabriel Resources, urmând să recupereze 1,4 milioane de dolari cheltuieli de judecată. Decizia este una definitivă și vine după nouă ani de proces.

Dosarul Roşia Montana a fost câştigat de către consorţiul de firme de avocatură format din LALIVE – Geneva şi casa de avocatură locală LDDP – Leaua Damcali Deaconu Păunescu.

Video: Facebook Marcel Ciolacu
Foto: captură video
Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Marcel Ciolacu