Bacșișul se va trece pe bon, din 2023!

de | 23.12.2022 12:59 | Economic, Național, Știri

A fost promulgată, în cursul zilei de astăzi, vineri, 23 decembrie, legea care susține ca bacșișul să fie trecut pe nota de plată și pe bonul fiscal. Potrivit Digi24, aceasta va fi pusă în vigoare de la 1 ianuarie 2023.

Președintele Klaus Iohannis a fost cel care a semnat, astăzi, decretul ce vizează promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

Proiectul de lege prevede evidențierea bacșișului pe bonul fiscal, prin stabilirea clară a veniturilor încasate de către operatorii economici pentru livrarea bunurilor sau prestarea serviciilor direct către populaţie şi asigurării fiscalizării bacşişului, conform sursei citate.
Pe bon vom regăsi rubrici prin care clientul să aleagă valoarea dorită a bacșișului, care va fi încadrat între 0% și 15%.
Nerespectarea dispoziţiilor pot duce la sancțiuni cu amendă de la 2.000 la 4.000 de lei.

Foto Playtech

Descriptiv

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Atenție! Un deţinut periculos a evadat de la Jilava!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole