Vin bani în Argeș. Proiecte pentru extinderea sistemelor de apă și canalizare

de | 16.02.2024 14:15 | Județean, Economic

221 proiecte au fost selectate în cadrul apelului pentru extinderea sistemelor de apă și canalizare în aglomerări mai mari de 2 000 de locuitori echivalenți, prin PNRR, anunță Ministerul Mediului în informarea publicată pe pagfina de Facebook. Pe lista proiectelor aprobatre sunt și câteva din Argeș.

Proiectele aflate pe această listă, au fost selectate în urma evaluării celor 317 cereri de finanțare depuse de solicitanți în cadrul apelului de proiecte PNRR/2022/C1/I1, aferent Investiției 1. Extinderea sistemelor de apă și canalizare în aglomerări mai mari de 2 000 de locuitori echivalenți, prioritizate prin Planul accelerat de conformare cu directivele europene. Investiția face parte din Componenta C1 – Managementul Apei, din Planul Național de Redresare și Reziliență.

Iată ce proiecte au fost aprobate

Obiectivul general are în prim-plan creșterea gradului de acces al populației la serviciul public de apă și canalizare. Valoarea eligibilă a proiectelor aflate pe Lista proiectelor selectate este de peste 3,6 miliarde lei. Finanțarea proiectelor cuprinse în Lista proiectelor selectate va contribui la atingerea Țintei nr. 6 care vizează cel puțin 1282 km de rețele de distribuție a apei ce vor fi construite și operaționalizate în localități aflate în aglomerările prioritizate prin Planul accelerat de conformare cu directivele europene și în conformitate cu modificările aduse Legii nr. 241/2006, respectiv a Țintei nr. 8. care vizează cel puțin 2003 km de rețele de canalizare ce vor fi construite și operaționalizate în aglomerări mai mari de 2 000 de locuitori echivalenți, cu termen de realizare trimestrul 2 din 2026. Pe lista proiectelor aprobate sunt cele depuse de: comuna Bârla, societatea Apă Canal 2000 SA, orașul Mioveni, comuna Leordeni, comuna Rucăr și comuna Budeasa.

Foto descriptiv. Sursă foto: Facebook Ministerul Mediului.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Se construieşte un nou magazin Praxis la Ştefăneşti

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ministerul Mediului

Ultimele articole