Un bărbat și-a cerut ajutorul de înmormântare în avans: „La ce îmi trebuie bani pe lumea cealaltă?”

de | 13.12.2023 19:24 | Eveniment, Național

O întâmplare neobișnuită a avut loc în Vaslui, unde un cetățean a reușit să șocheze administrația locală.

Vasluianul a ales să-și ceară „drepturile” și să solicite în avans ajutorul de înmormântare, motivația acestuia fiind una foarte simplă:

La ce-mi trebuie bani pe lumea cealaltă? Eu îi vreau acum cât trăiesc. Și dacă e un drept al meu, de ce să nu beneficiez în timpul vieții?”.

Acest lucru s-a întâmplat la Băcești, un sat din județul Vaslui. Totul s-a lăsat cu un scandal monstru pentru că autoritățile l-au refuzat.

Potrivit vremeanoua.ro, inițial, primarul comunei a crezut că totul este o glumă, dar când a văzut că localnicul devine insistent, a sunat, totuși, la Curtea de Conturi, pentru a verifica dacă se poate acest lucru. Răspunsul primit a fost, însă, negativ.

Contactat de jurnaliști, primarul comunei Băcești a preferat să nu comenteze situația.

La Băcești sunt cei mai buni, cei mai frumoși și cei mai harnici locuitori din județul Vaslui”, a declarat primarul Horațiu Cărăușu pentru Vremea Nouă.

Potrivit legii, ajutorul de înmormântare se acordă, de obicei, de Casa de Pensii, dacă persoana decedată a fost asigurată sau a avut o pensie. Contravaloarea acestuia este de 6.785 de lei.

În cazul persoanelor decedate care nu au avut venituri sau a celor care au beneficiat de ajutor social, Primăria le acordă un astfel de ajutor, dar cu condiția ca de la Casa de Pensii să nu fi primit nimic.

Sumele de bani se acordă o singură dată și doar unui membru al familiei care depune cererea și prezintă certificatul de deces în original.

Foto descriptiv

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Atenţie, şoferi! Trafic în condiţii de ceaţă, pe autostrada A1

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Vaslui

Ultimele articole