Un bărbat de 39 de ani din Pitești – trimis în judecată pentru evaziune fiscală

de | 31.03.2023 17:47 | Știri, Eveniment, Județean, Pitești

Un piteștean de 39 de ani a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală.

Acesta ar fi comercializat peste 60 de autoturisme second-hand, obținând venituri pe care nu le-a declarant.

Bărbatul a provocat un prejudiciu de peste 60.000 de lei.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice Argeș au finalizat cerctările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, privind săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.

 

Din cercetări s-a reținut că, în perioada 2012-2017, un bărbat de 39 de ani, din Pitești, ar fi comercializat un număr de 63 de autoturisme second-hand, activitate în urma căreia a obținut venituri pe care nu le-a declarat organelor fiscale competente, în scopul sustragerii de la plata obligațiilor fiscale datorate bugetului de stat.

 

Prejudiciul a fost calculat la suma totală de 63.83 de lei (38.706 de lei – TVA și 25.277 de lei – impozit pe venit), iar pentru recuperarea acestuia, a fost pusă în aplicare măsura sechestrului asigurator.

 

Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, cu propunere de trimitere în judecată”, au transmis reprezentanții IPJ Argeș într-un comunicat de presă.

Foto descriptiv


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Argeșean de 40 de ani prins la volan beat și cu permisul suspendat

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Pitești

Ultimele articole