anchetaonline.ro

BREAKING NEWS. Bărbat din Argeș confirmat cu variola maimuței!

de | 13.07.2022 11:57 | Știri, Importante, Județean, Lifestyle, Național

  • Bărbat din Argeș confirmat cu variola maimuței!

 

Reprezentanții Ministerului Sănătății au anunțat, astăzi, 13 iulie, faptul că numărul pacienților confirmați cu variola maimuței a ajuns la 15.

Pacientul cu numărul 15 este un bărbat de 38 de ani din județul Argeș care în prezent se află internat în spital.

Se pare că simptomele i-au apărut pe data de 8 iulie, dată la care bărbatul s-a prezentat la o clinică medicală iar rezultatele analizelor au confirmat că argeșeanul este infectat cu variola maimuței.

Acesta se află la acest moment internat la secția de Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Județean Argeș.

Pentru stabilirea tuturor contacților direcți a fost declanșată o anchetă epidemiologică.

Bărbatul cu istoric de călătorie în Londra, a declarat că a avut recent relații intime din categoria celor considerate a fi de risc pentru infectarea cu aceat virus.

variola-maimutei

Reprezentanții Ministerului Sănătății mai spun că această boală nu se transmite cu ușurință de la om la om, ci în urma unui contact apropiat. Variola maimuței se poate lua prin pielea sau mucoasele lezate, tractul respirator, ochi, nas sau gură și prin fluide corporale. Cel mai adesea, virusul poate fi transmis în timpul contactului fizic apropiat și cu o durată lungă, dar și prin contact prelungit cu obiecte contaminate. Variola maimuței poate fi transmisă cu ușurință prin contact sexual, deși nu a fost documentată în trecut ca o infecție cu transmitere sexuală.

Simptomele bolii

Variola maimuței se manifestă prin simptome precum:  febră, dureri de cap, dureri musculare, dureri de spate, frisoane, oboseală sau ganglioni limfatici umflaţi.

 

 


Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

TOPUL ȘCOLILOR DIN PITEȘTI conform rezultatelor la evaluarea naţională 2022

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: