Bazinul Olimpic de Înot va fi gata în decembrie

de | 18.07.2022 14:32 | Știri

Vești bune pentru pasionații de înot! În luna decembrie se vor încheia lucrările la Bazinul Olimpic, iar beneficiarii vor constata că așteptarea a meritat.

Inițial s-a început cu un proiect de eficientizare energetică, finanțat din fonduri europene, care presupunea montarea de panouri solare și termoizolație, dar ar fi rămas întreaga structură veche și plină de probleme. În prima sa vizită în teren, edilul Cristian Gentea a decis că nu este în regulă să se păstreze componentele uzate și ruginite, așa că, împreună cu colegii săi din aparatul administrativ, a decis alocarea de sume din bugetul local pentru efectuarea lucrărilor propriu-zise de renovare.

Astăzi, primarul Cristian Gentea a făcut o vizită pe principalele șantiere ale municipiului, printre acestea fiind și Bazinul Olimpic de Înot. La întâlnirea cu antreprenorul lucrării, firma Construct Steel Market SRL, acesta s-a declarat mulțumit de evoluția șantierului, iar Florin Lucaciu, reprezentantul companiei de construcții, a dat asigurări că totul va fi încheiat până în luna decembrie.

Iată cum arată, pe data de 18 iulie 2022, interiorul Bazinului Olimpic Pitești

lucrari bazin - Bazinul Olimpic de Înot va fi gata în decembrie stadiu iulie 2022 bazin - Bazinul Olimpic de Înot va fi gata în decembrie

Bazinul mare are 50 m și se respectă totul la milimetru pentru a obține omologarea

Bazinul mic, destinat juniorilor, este deja finalizat și se lucrează la bazinul mare. La acesta se montează plăcile de gresie, care trebuie aplicate la milimetru, conform normelor impuse pe plan internațional, deoarece, în caz contrar, nu se poate obține omologarea. De asemenea, și lungimea bazinului a dat un pic de furcă, după cum a explicat Aurora Dobre, șefa serviciului Administrare Bazin de Înot și Baze de Agrement. Acesta trebuie să aibă minim 50 m lungime, și s-a insistat foarte mult pe acest aspect, deoarece în caz contrar nu se mai poate obține omologarea pentru competițiile internaționale.

montare gresei bazin - Bazinul Olimpic de Înot va fi gata în decembrie

Structura care susține acoperișul a fost mascată estetic

Una dintre marile nemulțumiri ale primarului Cristian Gentea, exprimată de când a vizitat prima dată șantierul de la Bazinul Olimpic, a fost aspectul structurii care susține acoperișul, formată din grinzi, care pe atunci erau și mâncate de rugină. Acum, nu doar că au fost recondiționate, dar nici nu se mai văd. A fost folosit un sistem de panouri care au mascat întreg plafonul, la care se adaugă și un sistem de iluminat modern.

mascare acoperis bazin - Bazinul Olimpic de Înot va fi gata în decembrie

Țevile ruginite, prin care circula apa, au fost înlocuite cu un sistem de ultimă generație

sistem incalzire apa bazin - Bazinul Olimpic de Înot va fi gata în decembrie

Și la subsol au avut loc reamenajări și a fost realizată echiparea cu un sistem complet nou pentru încălzirea, curățarea și recircularea apei. Țevile mâncate de rugină au fost dezafectate, fiind înlocuite cu o tehnologie de ultimă generație, care permite gestionarea în mod eficient a apei din bazine.

8,6 milioane lei lucrările suplimentare

gentea bazin olimpic2 - Bazinul Olimpic de Înot va fi gata în decembrie

Pentru a reuși o renovare completă a unui obiectiv de maxim interes pentru argeșeni, municipalitatea a dislocat suma totală de 8,6 milioane lei în plus față de fondurile europene. În urma acestui efort se poate vorbi de o lucrare completă, ce era mai mult decât necesară pentru Bazinul Olimpic, care nu mai beneficiase de îmbunătățiri substanțiale și ar fi avut un aspect dezolant dacă înotătorii se întorceau în sală și dădeau de aceleași calorifere din fontă ruginită. Primarul Cristian Gentea ne-a declarat că mai are un ”hop” cu scaunele din tribune. Pentru înlocuirea acestora caută de câteva luni o sponsorizare, pe care speră să o și concretizeze.

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/oana-bahrim/" target="_self">Oana Bahrim</a>

Articol scris de Oana Bahrim

Jurnalist cu 18 ani de experiență în presă cu peste 5000 de titluri publicate și cu implicare în numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Cristian Gentea