Beneficiile terapeutice ale SALINEI ARGEȘ

de | 15.09.2022 14:36 | Știri, Județean, Lifestyle, Pitești

  • Beneficiile salinei!

 

Sarea, pe lângă faptul că, reţine apa în organismul nostru, are şi un rol de antihistamin. În cazul astmului are efectul sinonim cu un spray de inhalare, însă fără efecte secundare. La crize consecutive de astm este indicate sa vizitam o salina naturala sau daca nu avem posibilitatea de a calatorii la unele din saline naturale noi am infintat o societate prin care incercam sa cream aceeasi atmosfera terapeuticaca ca si salinele naturale. Sarea ne apără celulele, în general şi îndeosebi le apără pe celule din creier de la acidare.

 

Salinele artificiale sunt excelente pentru îngrijirea şi apărarea pielii noastre. Corpul nostru este acoperit de piele în exterior. Pielea cu o suprafaţă de 2 m2 şi aproximativ 2 kg de greutate, este cel mai mare organ al nostru. Pielea nu este numai un organ de simţ, ci este şi un fel de „apărător” al organismului datorită structurii.. Ne apără de la efectele mecanice, şi reglează temperatura corpului. Secreţia acidulată a glandelor pielii, formează un strat protector împotriva infecţiilor. Pielea are un rol important în starea noastră generală şi în legăturile noastre cu alţii. Problemele şi afecţiunile pielii, de obicei sunt vizibile şi bineînţeles ne afectează şi starea noastră generală. De exemplu, un ten care este plin cu coşuri poate deveni subiectul de batjocură, care poate cauza, mat târziu, probleme serioase de personalitate, închidere în sine. Pielea tratată cu săruri naturale poate contribui decisiv la îmbunătăţirea stării noastre generale şi putem preveni astfel, apariţia unor boli de piele.

 

salinoterapia salină Argeș

 

Rinichii au nevoie de sare, pentru ca acizii abundenţi să se micşoreze şi să fie evacuaţi din organism prin urină. Dacă organismul este sărac în săruri, acesta poate cauza creşterea acidului. Sarea are un rol important şi în problemele psihice şi în tratarea problemelor sentimentale. În tratarea depresiei, medicamentul Litium, defapt înlocuieşte sarea. Sarea are rolul de a menţine nivelul constant de seratonin şi de melatonin în creier.

În cazul în care organismul nostru conţine apă şi sare în cantităţile de ajuns, atunci ca antioxidanţi naturali vor elimina substanţele toxice din corpul nostru şi nu vor fi sacrificaţi nişte aminoacizi esenţiali, ca de ex. tryptophanul şi tyrosinul, deoarece tryptophanul este necesar la formarea serotoninului, iar melatoninul ajută la formarea tryptaminului.

 

salina salinoterapia

 

Sarea este importantă pentru musculatură şi pentru susţinerea condiţiei fizice. Sarea reduce aritmia şi are un rol important în reglarea tensiunii.

Trebuie să avem grijă de buna proporţie între apă şi sare . De ex.: o alimentaţie săracă în sare, dar consumul apei este ridicat, rezultatul poate fi creşterea tensiunii la unii oameni. Conform explicaţiei logice: dacă dvs.consumaţi apă dar mâncaţi fără sare, atunci nu rămâne apă destulă în circulaţia sângelui ca vasele sanguine să poată fi total umplute. Sarea funcţionează ca un somnifer natural în cazul insomniei.

 

salinoterapia

 

În cazul diabetului, sarea ajută la ţinerea nivelului de glicemie în balanţă şi reduce necesitatea insulinei. De asemenea apa şi sarea reduc vătămările la ochi şi în sistemul venelor.

Celulele necesită sărurile pentru dezvoltarea energiei hidroelectronice, deoarece sarea are rolul de a transporta curentul electric la celule.

Sarea joacă un rol important şi în conectarea celulelor de nervi şi de asemenea şi în prelucrarea informaţiilor. Pe lângă toate acestea, sarea are un rol determinat şi în digestie şi ajută la absorbirea alimentelor.

 

salinei arges

 

De la 1 iulie, prima salină din Argeș și-a deschis porțile, așa că această oază de sănătate este foarte aproape, fiind situată în Pitești, pe str. Turda, nr. 6, pe colț cu str. Banatului, în spatele Judecătoriei Pitești.

Programul de funcționare al Salinei Argeș este de luni până vineri în intervalul 9.00 – 19.00, iar sâmbăta de la 10.00 la 15.00.

Mai multe informații puteți afla la numărul de telefon: 0771 287 146

 

 

 

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș

Ultimele articole