Nou în Pitești! Recuperare Post Covid la Salina Argeș!

de | 17.08.2022 22:35 | Știri, Anunțuri, Județean, Lifestyle, Pitești

  • Recuperare Post Covid la Salina Argeș!

 

Persoanele care au suferit o forma severa de boala COVID-19 prezinta frecvent leziuni pulmonare de tip inflamator si zone de atelectazie (alveole pulmonare din care lipseste gazul).

Cea mai frecventa cauza de producere a atelectaziilor este prezenta secretiilor care blocheaza caile aeriene mici. Zonele pulmonare blocate de secretii nu mai participa la schimbul de gaze, astfel aparand senzatia de lipsa de aer.

Prezenta inflamatiei la nivelul cailor respiratorii creste sensibilitatea acestora fata de factorii de mediu (de exemplu, aerul rece), dar si fata de virusi si bacterii ce pot declansa noi infectii respiratorii la nivel pulmonar.

 

salinoterapia

 

SALINOTERAPIA are urmatoarele beneficii pentru persoanele aflate in etapa de recuperare post COVID-19:

– Ajută la eliminarea secretiilor din caile respiratorii, recuperand astfel din punct de vedere functional zonele de plaman afectate.

– Previne aparitia de noi infectii la nivel pulmonar, infectii ce se pot dezvolta foarte rapid pe fondul de inflamatie existent.

– Se accelereaza recuperarea generala a pacientului prin refacerea mai rapida a functiei respiratorii.

– Imbunatateste calitatea somnului (tot o consecinta a ameliorarii respiratiei).

 

salina Argeș

De la 1 iulie, prima salină din Argeș și-a deschis porțile, așa că această oază de sănătate este foarte aproape, fiind situată în Pitești, pe str. Turda, nr. 6, pe colț cu str. Banatului, în spatele Judecătoriei Pitești.

 

salina arges e1657021022987 - Nou în Pitești! Recuperare Post Covid la Salina Argeș!

 

Întreaga încăpere este placată cu blocuri de sare cu o grosime medie de 30cm, aduse chiar de la salina din Slănic Prahova. Bulgării de sare folosiți sunt neprelucrați, așadar cristalele de sare sunt active, și nu sunt contaminate de toxine sau poluare.

Aerul este bogat în aerosoli salini, ioni negativi și minerale. Prin acțiunea sării, aerul se autopurifică și are calități dezinfectante, antioxidante și detoxifiante. În salină încărcătura microbiană este de 10 ori mai scăzuta decât cea din afara ei.

 

salina alergii

 

Concentrația de aerosoli salini ajunge la 20 mg/m3, fiind mult mai mare decât cea din salinele naturale, așa că timpul necesar unei ședințe se scurtează considerabil. În loc de 4 ore, este suficient să petreci doar 45 de minute în încăperea căptușită cu blocuri de sare.

În interior se află și o fântână arteziană care umidifică aerul, dar contribuie și la crearea unei atmosfere reconfortante.

 

salina salinoterapia

 

Programul de funcționare al Salinei Argeș este de luni până vineri în intervalul 9.00 – 19.00, iar sâmbăta de la 10.00 la 15.00.

Mai multe informații puteți afla la numărul de telefon: 0771 287 146

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Revine canicula! Prognoza meteo până la finalul lunii august

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: COVID-19