La Biserica “Sfântul Gheorghe” din Pitești. Coadă la icoana făcătoare de minuni

de | 04.09.2023 17:57 | Lifestyle, Pitești

Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului – ”Mângâietoarea” de la Vatopedu (Muntele Athos) a fost adusă la Biserica Domnească ”Sfântul Gheorghe” din Pitești, unde, se pare, că va rămâne până joi dimineață. În această după-amiază credincioșii așteptau, în ploaie și cu umbrelele deasupra capului, să le vină rândul pentru a intra să se roage la icoană.

Foto ancheta

Icoana Maicii Domnului numită “Mângâietoarea”, de pe Sfântul Munte Athos, a fost adusă duminică la Biserica “Sfântul Gheorghe” din Pitești, unde va sta până în dimineața zilei de joi.

icoana factatoare de minuni athos - La Biserica “Sfântul Gheorghe” din Pitești. Coadă la icoana făcătoare de minuni

Icoana Maicii Domnului cea numita ”Mângâietoarea”

Icoana Maicii Domnului cea numita ”Paramythia”, adică ”Mângâietoarea” sau ”Ocrotitoarea”, este cinstită pe 21 ianuarie. Este una dintre icoanele făcătoare de minuni ale Născătoarei de Dumnezeu păstrate în Mănăstirea Vatoped, din Sfântul Munte Athos, potrivit celor de la crestinortodox.ro. Este o icoană în frescă, nefăcută de mâna omenească, ci schimbată prin voia lui Dumnezeu. Această icoanăeste legată de minunea în urma căreia Maica Domnului și Pruncul și-au schimbat forma feței și poziția corpului.

Sursă foto: A.V. și Facebook Elena Iagar.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Cursuri gratuite pentru copii la Centrul Cultural Mioveni

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Biserica Sfântul Gheorghe Pitești | Mioveni | Muntele Athos | Pitești

Ultimele articole