anchetaonline.ro

Bulf vrea să construiască un ansamblu rezidenţial cu 600 de apartamente în Bucureşti!

de | 04.06.2022 21:30 | Economic, Județean

În ciuda crizei economice evidente, apartamentele noi continuă să se vândă ca pâinea caldă, iar afacerile imobiliare încă sunt considerate ca fiind aducătoare de profituri sigure. Oameni de afaceri care au activat până mai ieri în cu totul alte domenii de business aleg astăzi să-şi investească banii în construcţia de ansambluri rezidenţiale. Fost lider al Partidului Mişcarea Populară Argeş şi fost secretar de stat la Ministerul Economiei, Cătălin Bulf se pregăteşte să intre şi el pe piaţa imobiliară bucureşteană, una dintre firmele administrate de soţia sa făcând demersurile pentru ridicarea unui cartier cu 600 de apartamente în Sectorul 2 al Capitalei.

Catalin Bulf

4 blocuri de apartamente în zona lacului Tei

Societatea Alexandra Turism SA, administrată de Paulina Bulf, soţia omului de afaceri Cătălin Bulf, are în proprietate un teren extrem de valoros de circa 1,7 hectare, într-o zonă cu potenţial imobiliar a Bucureştiului, undeva între Parcul Verdi și Lacul Tei. Aici, în trecut, a funcţionat baza unei întreprinderi de foraj petrolier, domeniu de business în care cu ani în urmă Cătălin Bulf s-a remarcat şi a făcut afaceri de milioane de euro. În ultimii ani, în zonă s-a construit masiv, atât blocuri de apartamente, cât şi clădiri de birouri, chiar peste drum de terenul familiei Bulf fiind ridicat Ţiţeica Office Building.

Mai mult, proprietatea se învecinează cu un alt ansambl rezidențial cu 300 de apartamente, One Verdi Park, şi cu un alt teren al moștenitorilor familie Bragadiru, unde a fost anunţată construcţia ansamblului Luxuria Barbu Văcărescu, cu peste 500 de apartamente. Astfel, nu e de mirare că Bulf s-a orientat către realizarea unui ansamblu rezidenţial pe terenul pe care îl deţine.

Apartamente Catalin Bulf.jpeg1

Demersurile firmei controlate de Bulf pentru construcţia ansamblului rezidenţial au început încă din anul 2017, când Alexandra Turism SA a obţinut certificatul de urbanism. Potrivit Profit.ro, în prezent se pregătesc ultimele acte pentru construirea a 4 blocuri cu înălțimi cuprinse între 6 și 12 etaje, cu retrageri succesive, la parterul cărora se vor amenaja spații comerciale şi care ar urma să totalizeze peste 600 de apartamente.

Pe de altă parte, însă, surse citate de publicaţia economică susţin că nu este exclus ca proiectul imobiliar să fie continuat de către alt invesitor, ţinând cont că familia Bulf ia în calcul atât varianta de a se ocupa în continuare de construcţia blocurilor, cât și varianta vânzării terenului.


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro: 

Metabet se relochează pentru a face loc viitorului mall din Tudor Vladimirescu!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/adelina-moldoveanu/" target="_self">Adelina Moldoveanu</a>

Articol scris de Adelina Moldoveanu

Specialist în promovare, publicitate și comunicare, cu 14 ani de experiență în mass media și echipa Ancheta.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: