Metabet se relochează pentru a face loc viitorului mall din Tudor Vladimirescu!

de | 31.05.2022 12:42 | Știri, Economic, Pitești

Complexul comercial care se va ridica în cartierul Tudor Vladimirescu va ocupa circa 132.000 mp, cu tot cu pracări, căi de acces și spații amenajate, iar acum – că are toate avizele și aprobările obținute – se preconizează că la începutul anului 2023 va începe construcția.

Pentru deschiderea șantierului este nevoie de curățarea și eliberarea terenului care acum este ocupat de clădirile și halele a două companii argeșene, respectiv Omnium Distribution a lui Gheorghe Badea și Metabet CF a familiei Pănescu.

Metabet va avea un sediu în Tudor Vladimirescu și un altul pe str. Depozitelor

Metabet CF a avut în proprietate, în Tudor Vladimirescu, circa 17 ha, din care 8 au fost vândute către dezvoltatorul Prime Kapital. Pentru a face loc viitorului centru comercial, s-a început relocarea zonei de producție și a birourilor care funcționează acum în clădirile ce vor fi dărâmate. Activitatea de mutare este în plină desfășurare, însă, deși nu e deloc ușor, producția și lucrările vor continua să fie derulate de Metabet fără perturbări, respectând contractele în care compania este angajată.

O parte dintre birouri și producția de betoane vor rămâne tot în zona Lânăriei, pe cele 9 ha care au fost păstrate de către compania familiei Pănescu, iar restul administrației și segmentul de construcții metalice se vor așeza pe str. Depozitelor, la sediul deținut de SC Apartamentul SA – societate intrată în grupul de firme în care se află și Metabet. Acolo s-au amenajat deja 7.000 mp de hale. Relocarea va fi definitivată în circa 2 luni.

Din anul 2017, investitorii de la Prime Kapital și-au anunțat intenția de a construi un mall în Tudor Vladimirescu și au inițiat negocierile pentru cumpărarea terenurilor necesare. După cum se vede, abia la cinci ani distanță, vorbim de pregătirea șantierului pentru a se începe construcția. Traseul proiectului, în special pe partea de birocrație, a fost foarte anevoios, și – după cum a declarat la un moment dat primarul Piteștiului, Cristian Gentea, Piteștiul a fost la un pas să piardă investiția, care presupune și construirea unei pasarele pe Lânăriei, pe bani privați, dar care va fi cedată municipalității, gratuit.


S-a avizat calea de acces către centrul comercial care va aduce un nou McDrive!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/oana-bahrim/" target="_self">Oana Bahrim</a>

Articol scris de Oana Bahrim

Jurnalist cu 18 ani de experiență în presă cu peste 5000 de titluri publicate și cu implicare în numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Tudor Vladimirescu