Se pregătește alocarea de fonduri pentru încă un laborator de robotică în Pitești!

de | 31.05.2022 12:51 | Știri, Administrație, Pitești

 

Pentru prima dată, în bugetul din acest an al municipiului Pitești, au fost prinse sume pentru realizarea a două laboratoare de robotică în Școlile Gimnaziale „I.L. Caragiale” și „Matei Basarab” și a unui SmartLab în cadrul Liceului „Al. Odobescu”.

Inițiatori ai acestui proiect au fost consilierii USR, iar propunerea lor a fost susținută și de către conducerea administrației locale și de ceilalți colegi din CL. Viceprimarul Mihai Mihăilescu (USR) a declarat că, în prezent, proiectele sunt în implementare, iar cele două școli unde se vor amenaja laboratoarele de robotică derulează procedura de achiziție. Mai mult, vicele Mihăilescu a anunțat că se are în plan un al treilea laborator de acest tip ce va fi realizat tot în acest an.

Avem o discuție preliminară și un accept din partea executivului Primăriei Pitești, iar la rectificarea din vară o să încercăm să prindem finanțare pentru a dota încă o școală cu laborator de robotică. Cred că, la 1 septembrie, acestea vor fi funcționale și, astfel, vom face învățământul din Pitești mult mai atractiv.”, a declarat viceprimarul Mihai Mihăilescu, în cadrul conferinței USR Argeș.

viceprimar pitesti

Pentru un laborator de robotică s-a stabilit un buget de 43.000 lei, iar pentru SmartLab, 247.000 lei. Mi-aș dori ca până la finele mandatului nostru toate școlile și liceele să aibă un laborator de robotică.”, declara viceprimarul Mihai Mihăilescu la finele anului trecut. În alegerea școlilor beneficiare au fost luate în calcul criterii precum: numărul de elevi, dotările adiacente necesare bunei funcționări precum și existența personalului didactic care să fie pregătit pentru predarea cursurilor de robotică.


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Se dă startul înscrierilor la creșele din Pitești

 

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/oana-bahrim/" target="_self">Oana Bahrim</a>

Articol scris de Oana Bahrim

Jurnalist cu 18 ani de experiență în presă cu peste 5000 de titluri publicate și cu implicare în numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Mihai Mihăilescu | Pitești