anchetaonline.ro

Câciu vs. Cîțu. A-nceput lupta pentru binele financiar al românului

de | 14.03.2022 09:43 | Politic

Săptămâna trecută, pesediștii și liberalii s-au întrecut în propuneri fiscale care mai de care, cele două partide venind cu propuneri pe care și le-au demontat reciproc, pentru că, și unii și alții, sunt mari finanțiști.

Ministrului Finanţelor Publice, Adrian Câciu, a anunţat intenția de a schimba codul fiscal de la jumătatea anului, în ideea de a intra în vigoare din 2023. Ministrul a spus că, pe zona de taxare a proprietăţilor, este posibil ca persoanele fizice care au mai multe apartamente, de exemplu, să plătească mai mulţi bani, precum şi cei care au mai mult de două maşini. De asemenea, Câciu vrea să introduce și impozitarea bacșișului. Duminică, într-o postare pe… Instagram, președintele PNL, Florin Cîțu, a venit cu soluţii pentru a creşte salariile pentru toţi românii: „Reducerea CAS de la 25% la 20% – aproximativ 317 lei în plus în buzunar pentru românii cu salariul mediu”. De asemenea, liberalii nu vor să audă de impozitarea progresivă dorită de PSD. Va urma, cu siguranță, o perioadă în care cele două partide își vor încorda mușchii și competențele fiscale. Între timp, noi ne vom uita ca proștii și vom deconta nota de plată, ca de obicei.

Citește articolele pe același subiecte: Adrian Câciu | Florin Cîțu | PNL | PSD
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/iulia-badulescu/" target="_self">Iulia Bădulescu</a>

Articol scris de Iulia Bădulescu

Jurnalist cu 21 de ani de experiență în presă, fiind specializată pe secțiunile de politică, administrație și pamflet, cu abilități editoriale complexe. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare: