anchetaonline.ro

Campanie de prevenție a tuberculozei la Pitești

de | 17.03.2023 12:35 | Știri, Județean, Lifestyle, Pitești

În fiecare an la data de 24 martie se celebrează în întreaga lume, Ziua Mondială de Luptă Împotriva Tuberculozei.

Tuberculoza rămâne o problemă epidemiologică mondială, producând, anual, decesul a milioane de oameni.

Tuberculoza

În acest context colectivul Dispensarului PNF din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Pitești (SJUP) continuă activitatea de prevenție atrăgând atenția populației asupra faptului că tuberculoza este o problemă epidemiologică gravă.

Aproximativ 1000 de pliante au fost împărțite în școli, grădinițe, ambulatorii, cabinete medicale, farmacii, stații de autobuz, instituții și nu numai,

tubercoloza campanie

Campania de prevenție dedicată Zilei Mondiale de Luptă Împotriva Tuberculozei, începută  la 15 martie, este deja un real succes.

De precizat că această campanie de informare va dura toată luna martie.

Astfel de activități de educație pentru sănătate și prevenție desfășurate de medicii și asistenții medicali din cadrul Dispensarului PNF vor continua întreaga lună”, transmit reprezentanții SJU Pitești.

 

Foto: Facebook Spitalul Județean de Urgență Pitești

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: SJU Pitești