(VIDEO) Șoferi trași pe dreapta! Au primit cafea de la polițiștii argeșeni

de | 17.03.2023 12:26 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Județean

(VIDEO) Șoferi trași pe dreapta! Au primit cafea de la polițiștii argeșeni

Vineri, 17 martie, polițiștii argeșeni au desfășurat o acțiune pentru prevenirea accidentelor rutiere, produse pe fondul oboselii la volan, de Ziua Internațională a Somnului.

Acțiunea este realizată în colaborare cu medicul pneumolog din cadrul Spitalului Județean Argeș, Petru Emil.

Polițiștii rutieri au fost prezenți pe DN 7 și au oprit mașini înmatriculate în alte județe sa care aveau e parcurs o distanță considerabilă, oferindu-le șoferilor o cafea, dar și o pauză binevenită, în care au primit informații esențiale pentru un drum în siguranță.

Care sunt pericolele unui condus somnolent?

Conducătorii auto au primit pliante cu sfaturi utile pentru a preveni evenimentele produse din cauza oboselii. De asemenea, șoferii sunt sfătuiți să ia pauze atunci când se simt obosiți sau devin agitați la volan, cu atât mai mult dacă au o distanță mare de parcurs și să respecte regulile de circulație.

actiune politie oboseala volan 1 - (VIDEO) Șoferi trași pe dreapta! Au primit cafea de la polițiștii argeșeni

Foto IPJ Argeș

Potrivit oamenilor legii, în județul Argeș, în 2022, au avut loc 3 accidente rutier grave, produse din cauza oboselii la volan. În urma acestora, 4 persoane au fost grav rănite.

Șofatul într-o stare de somnolență este din păcate o contribuţie majoră la accidentele auto din întreaga lume. Potrivit Administrației Naționale pentru Siguranţa Traficului pe Autostrăzi (NHTSA), în 2017, conducerea într-o stare de somnolență a dus la cel puţin 91.000 de accidente, ducând implicit la aproximativ 50.000 de răniți și peste 800 de decese. Aceste date subestimează probabil impactul condusului într-o stare de somnolență, deoarece este adesea imposibil să se stabilească definitiv dacă conducerea într-o stare de somnolență a provocat un accident, mai ales în cazul accidentelor mortale. În lumina acestui fapt, alte studii ne expun că conducerea într-o stare de somnolență provoacă până la 6.000 de accidente mortale în fiecare an”, a transmis medicul Petru Emil.

actiune politie oboseala volan 3 - (VIDEO) Șoferi trași pe dreapta! Au primit cafea de la polițiștii argeșeni

Foto IPJ Argeș

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Cristian Boureanu, reacție după ce a fost prins băut la volan: „N-am băut, doar am mâncat de post”

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: IPJ Argeș