Primul campus preuniversitar profesional în sistem dual din România se va construi la Vulturești

de | 02.02.2024 11:07 | Administrație, Din ediția tipărită, Județean

La finele săptămânii trecute, în cadrul Consiliului Local Vulturești, s-a supus la vot proiectul Bookland ce are ca obiectiv construirea și amenajarea primului campus preuniversitar în sistem dual din România.

Detalii despre ce presupune și care este impactul Bookland a oferit profesorul universitar dr. Daniel Constantin Anghel, director învățământ dual, oferind toate explicațiile necesare cetățenilor prezenți și consilierilor locali. De asemenea, în sală a fost și subprefectul Bogdan Minciunescu, un susținător al acestui tip de învățământ, ce are ca scop formarea de profesioniști solicitați pe piața muncii.

În comuna Vulturești, din Argeș, vor începe lucrările la primul campus preuniversitar profesional în sistem dual din țara noastră. La finalul cursurilor, care vor fi gratuite, absolvenții vor avea locuri de muncă garantate.”, a detaliat Bogdan Minciunescu avantajele oferite de această formă de învățământ. 

Bogdan Minciunescu despre blvd Pardon

Viitorul campus, proiect al Asociației BookLand, va asigura toate ciclurile de învățământ: primar, gimnazial, liceal și postliceal, inclusiv profesorii, care vor preda după o programă modernă pentru a formă specialiști pe certificările solicitate de agenții economici din județul nostru. Campusul va avea o suprafață de 80.000 de metri pătrați.

 

Campusul BookLand din Argeș va fi dotat cu toate spațiile și facilitățile necesare pentru cei peste 300 de elevi care vor învăța aici anual: laboratoare, ateliere de lucru, bibliotecă, amfiteatru, sala de spectacole, terenuri de sport, spații de relaxare, cantină, cafenea, brutărie, spălătorie, frizerie, minifermă animale, livadă, seră și o grădină de legume.

 

Elevii care vor studia în viitorul campus vor fi selectați și testați, în funcție de abilitățile și preferințele lor, vor semna contracte de muncă, vor primi burse și, la finalul formării profesionale, vor avea locuri de muncă garantate, pentru care vor fi calificați.”, a mai explicat subprefectul Bogdan Minciunescu.

 

 

Foto: book-land.ro

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Cum se reinventează Dacia Spring în 2024!

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/iulia-badulescu/" target="_self">Iulia Bădulescu</a>

Articol scris de Iulia Bădulescu

Jurnalist cu 21 de ani de experiență în presă, fiind specializată pe secțiunile de politică, administrație și pamflet, cu abilități editoriale complexe. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Vulturești

Ultimele articole