Când va fi gata prima autostradă „cap-coadă“ din România?

de | 02.08.2022 17:03 | Știri, Eveniment, Național

Dacă lucrările la autostrada 1 Piteşti-Sibiu vor merge conform graficului stabilit prima autostradă completă din România va fi gata în mai 2027 și va traversa în premieră munţii Carpaţi. De asemenea, în același an, ar trebui să fie gata A0 – noua centură a Capitalei în regim de autostradă.

În cazul tronsonului lipsă de 10 km au fost depuse, la final de iunie 2022, mai multe oferte din partea UMB, Aktor şi a altor patru constructori din Turcia. Atunci când va fi gata, România se poate mândri cu prima autostradă completă! Astfel, în 5 ani de acum înainte, se va putea circula neîntrerupt de la Constanţa la Nădlac şi mai departe către Budapesta, Viena şi Europa de Vest.

Lucrurile par să înainteze, mai ales că CNAIR – Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – a semnat ieri, 1 august, contractul pentru proiectarea şi execuţia Secţiunii 3 (Cornetu – Tigveni) a autostrăzii Sibiu-Piteşti cu Asocierea WEBUILD SPA – TRANCRAD SRL. WeBuild este fosta Salini Impregilo şi care a preluat în vara anului trecut operaţiunile Astaldi

Sursa Foto zf.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Consiliul Județean Argeș finanțează turneul internațional de tenis destinat persoanelor cu dizabilități!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: CNAIR | Europa

Ultimele articole