Carne de pui cu Salmonella retrasă de la vânzare

de | 21.03.2024 11:47 | Național, Eveniment

O nouă alertă alimentară în România! Inspectorii ANPC au anunțat că fost descoperită salmonella în mai multe produse de pasăre de la Penny.  Aceasta poate pune în pericol sănătatea umană, fapt pentru care autoritățile au dispus retragerea produselor de la vânzare.

Este vorba despre produsele: piept de pui cu os și piele, lot 1041203, ficat de pui Hanul Boieresc, lot 1041203, pui grill Hanul Boieresc, lot 1041103 și lot 1041203, producător SC Vanbet SRL, localitatea Strâmtura Mitoc, comuna Banca, județul Vrancea.

Potrivit antena3.ro, produsele din carne de pui infestate cu salmonella au fost găsite într-un depozit din Ilfov și în două puncte de lucru din București.

Reprezentanţii ANPC au anunţat, ieri, că, în urmă cu o săptămână, comisarii CRPC Bucureşti Ilfov au făcut controale la societatea Rewe Romania S.A. (Penny), atât la depozitul situat în comuna Ştefăneşti, cât şi în două puncte de lucru din municipiul Bucureşti, având suspiciunea infestării unor produse de pasăre cu Salmonella.

Au fost prelevate probe de piept de pui cu os și piele, lot 1041203, ficat de pui Hanul Boieresc, lot 1041203, pui grill Hanul Boieresc, lot 1041103 și lot 1041203, producător SC Vanbet SRL, localitatea Strâmtura Mitoc, comuna Banca, județul Vrancea.”, au precizat reprezentanții Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC).

În urma efectuării analizelor de laborator, prin examen microbiologic, s-a confirmat prezența salmonellei în produsele menționate mai sus.

Mă întreb dacă, şi în această situaţie, facem rău menţionând numele produsului şi al producătorului, aşa cum se plâng unele asociaţii patronale. Mă bucur totodată că reuşim să ajutăm Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, desfăşurând în continuare acţiuni pe care aceştia le contestă. Pot înţelege că atât unii, cât şi alţii, nu s-au obişnuit încă cu ideea de transparenţă, chiar dacă aceasta, în unele situaţii, afectează anumite interese financiare, pe care, în opinia mea, le consider meschine în raport cu interesul consumatorilor”, a declarat preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu.

Principalele simptome ale infecției cu Salmonella

În unele cazuri, simptomele pot fi severe, în special la copiii mici, la vârstnici și la persoanele cu sistemul imunitar slăbit. Simptomele pot apărea la 6 până la 72 de ore după ce au fost infectate cu salmonella. Acestea pot fi:

  • diaree;
  • sange in scaun;
  • dureri abdominale;
  • febra;
  • greata;
  • varsaturi;
  • frisoane;
  • cefalee.

Foto descriptiv shutterstock.com

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Atenție, șoferi! Restricții de trafic pe A1 și A2

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ANPC

Ultimele articole