Cătălin Cîrstoiu: ”Împreună vom învinge un oraș bolnav și-l vom face sănătos”

de | 20.03.2024 14:47 | Național, Politic

Medicul argeșean Cătălin Cîrstoiu a subliniat astăzi în conferința de lansare în cursa electorală pentru Primăria Capitalei că a discutat cu liderii celor două partide despre proiecte, idei şi au ajuns la „un plan unic” pentru Bucureşti.

Liderii coaliţiei de guvernare, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă l-au prezentat astăzi în mod oficial pe candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu, într-o conferință organizată la Palatul Parlamentului.

”Am început încet, încet să armonizăm nişte obiective”

„Dragii mei, eu sunt medic, sunt professor universitar, nu sunt om politic sau, mai bine zis, până astăzi, nu am avut o carieră politică. Dar, astăzi, este într-adevăr un moment în care alianţa celor mai mari două partide din România – Partidul Social Democrat şi Partidul Naţional Liberal – scoate pentru prima oară un produs, să spunem aşa, al acesteia alianţe – candidatul la Primăria Generală a Capitalei. Noi am discutat mult împreună despre idei, despre proiecte, despre tot felul de lucruri care ar putea fi schimbate, am vorbit despre modificări absolut necesare în cadrul legislativ, am vorbit atât de multe lucruri încât la un anumit moment am ajuns, cred eu, la o convergenţă a unor idei, a unor planuri şi am început încet, încet să armonizăm nişte obiective care, iată, au dus la un plan unic pentru Bucureşti, la un plan unic pentru viitor”, a mărturisit Cătălin Cîrstoiu.

De asemenea, potrivit lui Cătălin Cîrstoiu, primarul general al Capitalei nu trebuie să numere steaguri, copaci sau să care o roabă, ci să se asigure că are instituţii care fac această treabă, să poată să reprezinte „cu eleganţă şi abnegaţie faţă de cetăţeni acest oraş”.

„Darcă ar fi să vă fac o mărturisire personală, poate una din obligaţiile mele faţă de pacienţii mei a fost să asigur la Spitalul Universitar tratamentul unor boli grave – cancerul şi am făcut, zic eu. Are cel mai modern buncăr de radioterapie care există în Europa de Est, în scurt timp va fi funcţional. Uitându-mă la acest oraş, am văzut că, probabil, prin diverse elemente de diagnostic are aceleiaşi boală, boala asta care m-a obsedat multă vreme a vieţii mele. În faţa dumneavoastră aveţi un supravieţuitor al acestei boli. Sunt sigur, făcându-vă această mărturisire, care pentru mine e puţin dureroasă, că împreună vom învinge un oraş bolnav şi-l vom face sănătos. Asta am făcut toată viaţa”, a completat Cătălin Cîrstoiu.

Medicul Cătălin Cîrstoiu a mai precizat că a acceptat oferta ieri și a adăugat că nu este un ”candidat de sacrificiu” sau ”o păpușă în mâna a doi oameni”. ”Am avut o discuție lungă cu domnia sa (n.r. – Traian Băsescu), în care domnia sa, ca într-o familie, mi-a explicat de ce nu este bine să fac treaba asta (n.r. – să candideze) și mi-a dat argumente strict personale, stric umane. Lucru pe care, cinstit, l-a făcut și tatăl meu. E, n-am ascultat, așa sunt eu, nu prea ascult. Și cred că mai importante sunt argumentele care țin de ceea ce cred”, a precizat Cătălin Cîrstoiu.

Sursă foto:screenshot Facebbok Marcel Ciolacu

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Argeșeanul Cătălin Cîrstoiu intră în cursa pentru Primăria Capitalei

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | Cătălin Cîrstoiu | Marcel Ciolacu | Traian Băsescu