Cătălin Gherzan: ”Și Ceaușescu ar fi invidios pe vila RAPPS”

de | 04.03.2024 07:31 | Din ediția tipărită, Național, Politic

O investigație Recorder a scos la iveală faptul că Regia Autonomă Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RAPPS) investește în mod netransparent aproximativ 7 milioane de euro în renovarea unei vile din București. Publicația sugerează că aceasta va fi viitoarea reședință a familiei Iohannis, după ce va părăsi Cotroceniul, la finalul celor două mandate. Știrea i-a scandalizat pe cetățeni, care consideră că statul este indecent când face astfel de cheltuieli, iar în paralel strânge cureaua de gâtul mediului economic, pe spatele căruia vrea să regleze deficitul bugetar. Această investiție nu este singura risipă pe care o face statul în acest context extrem de delicat, susține omul de afaceri Cătălin Gherzan.

”Romgaz cumpără telefoane mobile de ultimă generație, pentru șefi care sunt extrem de mulți. Ar trebui să le spună cineva că se poate juca Solitaire și pe telefoane mai puțin performante. RAPPS amenajează o vilă care nu trebuie nimănui (acesta aste răspunsul atât al Palatului Cotroceni, cât și al Palatului Victoria) pe foarte multe milioane de euro. Cred că și Ceaușescu ar fi invidios. Oare cum pot arunca banii publici cu care s-ar putea construi un complex de blocuri pentru populație sau multe piețe publice sau… orice altceva pentru cetățenii votanți, după ce nouă ne spun că putem supraviețui (nu trăi bine), cu 100 de lei/zi?”, se întreabă omul de afaceri.

Material realizat de Iulia Bădulescu.

Sursă foto: ediția tiparita

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Cătălin Gherzan: ”Oare nu vi se pare că asistăm la o dezbinare națională?”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Cătălin Gherzan

Ultimele articole