Cătălin Gherzan: „Cine mai este român, cine mai ține cu România?”

de | 19.12.2022 10:47 | Știri, Județean, Politic

 

Declarația președintelui Klaus Iohannis că nu va exista un boicot al statului roman și al autorităților publice din România la adresa Austriei, după ceViena a blocat aderarea țării noastre la Schengen, a scandalizat societatea care simțea nevoia de… răcorire. I-a scandalizat și pe unii oameni politici care cred că autoritățile române ar trebui să aibă ceva mai multă demnitate și să răspundă Austriei cu aceeași măsură.

 

Schengen… nu trebuie să treacă așa de ușor! Prea uităm ușor de fiecare dezamăgire pe care ne-o creează cei ce au obligația să ne protejeze, nu să ne vândă pe nimic! Populația protestează și se revoltă boicotând, în timp ce aceia care trebuie să-și asume eșecul – președintele și MAE – spun – lasă că merge și așa! Cine mai este român, cine mai ține cu România?”, s-a întrebat, retoric, președintele PUSL Argeș, Cătălin Gherzan.

 

Potrivit acestuia, „dacă nu ne vom revigora sistemul diplomatic, vom mai avea mult de suferit”.

Recent, europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, a propus modificarea tratatelor de aderare la Spațiul Schengen.Umaniștii au trimis o scrisoare către Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene, în care au solicitat demararea procedurilor pentru schimbarea prevederilor tratatelor UE, mai exact a acelor prevederi legate de votul în unanimitate. PUSL a cerut ca această unanimitate să fie înlocuită cu votul majorității calificate.

 

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Cătălin Gherzan

Ultimele articole