Cătălin Gherzan – un om cât un partid: în 2020, a obţinut mai multe voturi decât Pro România şi ALDE în cursa pentru Primăria Piteşti

de | 11.03.2024 12:02 | Din ediția tipărită, Pitești, Politic

 ► Cătălin Gherzan: „Voi încerca să fac parte dintr-o echipă unde sinceritatea se îmbină cu putința, cu seriozitatea și cu educația!”

Ne mai despart mai puţin de trei luni până la alegerile locale şi, în perspectiva noului scrutin, se fac calcule, sondaje, statistici şi analize. La Piteşti se anunţă din nou o bătălie interesantă, aşa cum a fost şi cea de acum patru ani, când alegerile locale au rezervat câteva surprize notabile, precum scorul obţinut de avocatul şi omul de afaceri Cătălin Gherzan.

Aflat în cursa pentru fotoliul de primar, Cătălin Gherzan a reuşit să obţină mai multe voturi decât formaţiuni conduse de foşti premieri, precum Pro România sau ALDE, în condiţiile în care nu avea în spate un partid parlamentar sau un aparat de propagandă. Cele 1200 de voturi pe care le-a contabilizat Cătălin Gherzan, în calitate de candidat al Partidului Ecologist  – partid inexistent până la acea vreme în competiţia electorală pentru Primăria Piteşti – reprezintă, fără doar şi poate, o performanţă politică.

În ecuaţia alegerilor din iunie, 1.200 de voturi pot reprezenta o miză importantă, rămânând de văzut încotro se vor duce voturile obţinute „pe persoană fizică” de Cătălin Gherzan.

 

La alegerile din 2020 ați obținut un  număr important de voturi. Ce fel de oameni credeţi că v-au votat? Din ce categorii sociale credeţi că au venit cele mai multe voturi pe care le-aţi primit? Ce orientare politică sunteţi de părere că au alegătorii dvs.?

– În primul rând, pentru că nu făceam parte dintr-un partid ce se afla la putere și nici măcar parlamentar sau cu un trecut notabil în Pitești sau la nivel național, cei ce mi-au dat votul pot fi doar cei ce au avut încredere în mine și în vorbele mele. Pentru că, de obicei, în funcție de discurs, ne adresăm unor grupuri sociale care rezonează la mesajele noastre, înclin să cred că cei ce mi-au dat votul sunt din cei care au putut face diferența între simple vorbe nesustenabile și lucrurile pe care le-am spus și erau posibil de realizat. Deci, cei ce au posibilitatea de a raționa, adică a gândi în mod logic. Iar acești alegători nu au neapărat o orientare politică, ci sunt din cei ce pot face diferența între lucruri posibile și inepții, stupizenii.

Cât contează în ecuaţia unui scrutin local 1.200 de voturi?

– ⁠Având în vedere un oraș ca Piteștiul, numărul este mic dacă ne raportăm la un candidat al unui partid parlamentar sau chiar europarlamentar, dar enorm atunci când voturile sunt luate „pe persoană fizică”, vorba domnului Vanghelie. Cele 1.200 de voturi luate la scrutinul local din 2020, „pe persoană fizică”, au depășit cu mult voturile luate de partide parlamentare ca PRO România –  condus de Victor Ponta, ALDE – condus de Tăriceanu, PPUSL al lui Voiculescu sau chiar PNȚCD, un partid istoric.

Cătălin Gherzan: „Cu siguranță mă voi implica politic”

Patru ani mai târziu, în ce măsură credeţi că v-aţi conservat acest portofoliu de votanţi? Credeţi că cei care în 2020 v-au dorit pe dvs. în conducerea municipiului Piteşti sunt dispuşi şi astăzi să meargă pe mâna dvs., dacă nu în calitate de candidat, cel puţin ca membru al unei echipe politice?

– ⁠Încrederea populației se poate pierde, conserva și în cel mai extraordinar caz (ce de obicei nu prea există), crește, în favoarea unei persoane. În egală măsură contează notorietatea, care în situația mea (să nu spuneți că mi-au murit lăudătorii), este completată de conducerea eficientă a unei instituții educaționale ce mă ține tot timpul în contact cu foarte mulți oameni, părinți ai unor copii ce cresc împreună cu școlile și grădinițele Lexford. Concluzionând, putem spune că sunt foarte mulți oameni care ar alege să aibă încredere în mine, așa cum au avut și când au ales pentru viitorul copiilor lor.

Aveţi în vedere, în viitorul apropiat, să vă implicaţi într-un astfel de proiect politic? Pe ce parte a scenei politice argeşene poate Cătălin Gherzan să îşi pună contribuţia în slujba comunităţii?

– Cu siguranță mă voi implica politic, pentru că, așa cum am spus de foarte multe ori și cum de altfel știe toată lumea, doar prin prisma politicului putem face mai mult pentru popor. Pe actuala scenă politică destul de încărcată și încurcată, voi încerca să fac parte dintr-o echipă unde sinceritatea se îmbină cu putința, cu seriozitatea și cu educația.

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Cătălin Gherzan: ”Și Ceaușescu ar fi invidios pe vila RAPPS”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Cătălin Gherzan | Pitești

Ultimele articole