Ministrul Muncii: Este nevoie de angajați cu competențe potrivite atât aptitudinilor lor, cât și nevoilor pieței muncii

de | 11.03.2024 12:17 | Național, Administrație

Astăzi, de Ziua Națională a Meseriilor, ministrul Muncii Simona Bucura-Oprescu, transmite un mesaj prin care susține că ”o meserie bine aleasă și făcută cu pasiune este garanția că te vei simți împlinit profesional și vei avea locul binemeritat în în societate”.

Ziua de 11 martie este declarată ”Ziua Națională a Meseriilor”, instituită prin Legea nr. 66/2019.

”«Alege-ţi o meserie pe care să o iubeşti şi nu vei lucra o zi în viaţa ta.» – Confucius

Ce poate fi mai important decât să faci în viață ceea ce îți place cu adevărat? Să simți că ceea ce știi aduce plus valoare pentru tine și pentru societate? Că meseria pe care o ai ți se potrivește ca o mănușă, iar munca îți este răsplătită așa cum se cuvine?”, arată cei de la Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS) în informarea publicată pe pagina de Facebook.

“Toate meseriile sunt importante. Avem nevoie, în egală măsură, de medici, profesori, ingineri sau economiști, dar și de constructori, mecanici, sculeri matrițeri, agricultori sau sudori. O meserie bine aleasă și făcută cu pasiune este garanția că te vei simți împlinit profesional și vei avea locul binemeritat în în societate. De aceea, în mandatul meu, pun accent pe măsurile de formare și de ocupare. Fie că vorbim despre programe de stagiatură, de ucenicie sau învățământ dual trebuie să avem, în final, angajați cu competențe potrivite atât aptitudinilor lor, cât și nevoilor pieței muncii”, a declarat ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura Oprescu, potrivit sursei citate.

Sursă foto: Facebook MMSS.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Cristian Gentea: Elevii LPS ”Viitorul” vor avea din această toamnă o bază pentru practică, antrenament și competiții

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ministerul Muncii

Ultimele articole