Cătălin Rădulescu a lipsit de la procesul cu DNA acuzând complicaţii pulmonare de la COVID

de | 10.11.2023 20:30 | Din ediția tipărită, Importante, Județean, Lifestyle

▼ Aproape ireal, doi inculpaţi din același dosar al fostului deputat PSD Cătălin Rădulescu au murit la interval de câteva zile

În urmă cu doi ani, fostul deputat PSD Cătălin Rădulescu a fost trimis în judecată de către procurorii DNA, pentru complicitate la abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite şi fals în declaraţii în formă continuată. În fapt, controversatul politician argeşean a fost acuzat că ar fi obţinut titlul de „Luptător pentru Victoria Revoluției din decembrie 1989 – Luptător cu Rol Determinant” „deși acesta nu îndeplinea una dintre condițiile prevăzute de lege, respectiv pe aceea de a fi desfășurat activități revoluționare într-o localitate în care, în urma acțiunilor și confruntărilor cu forțele de represiune, au rezultat persoane ucise, rănite sau reținute” – după cum se arată în documentele anticorupţiei.

Fostul parlamentar argeşean este judecat la Curtea de Apel Bucureşti, alături de alţi trei inculpaţi, membri ai Comisiei pentru eliberarea noului certificat de Luptător cu Rol Determinant, însă procesul pare să fi intrat într-un impas fără precedent. Astfel, potrivit publicaţiei „Fanatik”, doi dintre inculpaţii din dosarul lui Rădulescu au decedat anul acesta la interval de timp foarte scurt şi, mai mult, însuşi „deputatul Mitralieră” are probleme serioase de sănătate.

Judecătorii s-au trezit cu boxa acuzaţilor goală!

Conform „Fanatik”, la termenul din septembrie, judecătorii s-au trezit în sala de judecată cu un singur inculpat, unul din membrii comisiei care i-a acordat lui Cătălin Rădulescu titlul în baza căruia a încasat vreme de 6 ani peste 2000 lei lunar.

S-a făcut referatul cauzei de către grefierul de şedinţă care învederează faptul că Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeș” din Timişoara a ataşat o cerere la dosar prin care menţionează faptul că inculpatul Sanda Adrian a decedat la data de 20.07.2023 şi s-a ataşat şi extras din registrul de deces al acestuia, precum şi faptul că Primăria Sectorului 1 Bucureşti – Serviciul de Stare Civilă a ataşat certificatul medical constatator al decesului inculpatei Tănase Denisa Corina.

Adrian sanda si avocata Tanase decedati

Curtea, având în vedere documentele ataşate la dosarul cauzei din care rezultă că, atât inculpata Tănase Denisa Corina, cât şi inculpatul Sanda Adrian au decedat, constată că, cererea apărătorului ales al inculpatului Sanda Adrian de suspendare a judecăţii, formulată în temeiul disp. art. 367 Cod procedură penală (încetarea procesului penal din cauze medicale, n.r.), rămâne fără obiect”, se arată în încheierea de ședință consultată de publicaţia „Fanatik”.

În mod bizar, cei doi inculpaţi decedaţi fuseseră achitaţi recent într-un alt dosar DNA, pentru abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, în care acuzațiile făceau referire tot la activitatea celor doi în fruntea comisiei care acorda certificate de revoluționar. Însărcinată în luna a noua, Corina Denisa Tănase a murit pe 4 august 2023, cu câteva zile înainte să nască, în vreme ce fostul secretar de stat Adrian Sanda suferea de o boală autoimună foarte rară.

Următorul termen al procesului lui Rădulescu – săptămâna viitoare

În ceea ce priveşte absenţa fostului deputat argeşean, avocatul său, prezent în sală, a explicat că acesta lipseşte având complicaţii la plămâni în urma infecţiei cu virusul Covid, însă nu a putut demonstra cele spuse cu documente medicale, arătând că a evitat să intre în contact cu clientul său bolnav. La termenul respectiv, Rădulescu ar fi trebuit să fie audiat, însă judecătorii au fost nevoiți să amâne cauza. Următorul termen este stabilit săptămâna viitoare, pe 13 noiembrie.

Sursa foto: recorder.ro

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

(VIDEO) Cinci persoane, reţinute pentru trafic de droguri. Percheziții de amploare în Argeș

 

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Cătălin Rădulescu | Curtea de Apel Bucureşti | DNA | Fanatik | PSD

Ultimele articole