anchetaonline.ro

Ce români vor primi carduri pentru plata facturilor la energie și gaze

de | 12.12.2022 09:07 | Știri, Economic, Național

Marcel Boloș, Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, a precizat ce români se încadrează pentru a primi carduri pentru plata facturilor la energie și gaze, dar și cum vor putea fi folosite acestea, conform impact.ro.

Potrivit sursei citate, statul va acorda 1400 de lei în două tranșe a câte 700 de lei. Prima tranșă va fi în luna martie 2023, iar cea de-a doua în septembrie 2023.

Se încadrează pensionarii în vârstă de peste 60 de ani cu venituri medii realizate pe loc de consum sub 2.000 de lei, apoi avem pensionarii cu pensie de invaliditate indiferent de limita de vârstă cu acelaşi plafon la venit, avem apoi persoanele cu dizabilităţi cu aceeaşi limită de venit de sub 2.000 de lei. Apoi sunt persoanele beneficiare de ajutor social şi mai avem o ultimă categorie: persoanele şi familiile care beneficiază de alocaţii de sprijin pentru întreţinerea familiilor.”

De asemenea, conform sursei citate, cardurile vor fi livrate prin Poșta Română.

Cardul de energie urmează să fie emis pe baza listei de beneficiari pe care o transmite Ministerul Muncii şi Poşta Română este cea care apoi distribuie şi tipăreşte acest card care nu se poate transmite sub nicio formă unei alte părţi, nu permite ridicarea de numerar.

Pentru fiecare plată care se face prin Poşta Română către furnizorul de energie sunt necesare trei documente: cardul de energie, cartea de identitate sau actul de identitate al beneficiarului şi factura emisă de furnizorul de energie, cu menţiunea că atunci când se doreşte să se achite spre exemplu căldura, care vine ca şi factură emisă de furnizor către asociaţia de proprietari, în acel moment beneficiarul trebuie să îşi ridice de la asociaţia de proprietari certificatul de validare al datoriei pentru ca să poată prezenta la Oficiul Poştal sau chiar la poştaş aceste trei documente în vederea efectuării plăţilor de către Poşta Română”, a precizat Marcel Boloş, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

 

 

Foto Descriptiv Ora de Sibiu

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Guvernul va acorda și în 2023 vouchere sociale. Când intră pe card următoarea tranșă de 250 lei

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: