Ce să mănânci în noaptea de Revelion ca să ai noroc în 2023

de | 31.12.2022 20:07 | Județean, Lifestyle, Național, Știri

  • Revelion 2023!

 

Revelionul este seara cea mai așteptată din an, este momentul în care ne pregătim cu toții să ne luăm rămas bun de la anul care trece și să întâmpinăm Noul An cu veselie, cu noi dorințe și rezoluții.

Peste tot în lume există oameni superstițioși care țin la tradiții și obiceiuri în special la cele legate de belșug și noroc iar masa de Revelion este foarte importantă în acest sens.

 

Revelion

 

Haideți să vedem ce este bine să măncăm de Revelion și ce trebuie să evităm pentru a ne merge bine tot anul.

Primul pe listă se află peștele. Se spune că dacă servești pește la masa de Revelionâți va merge bine tot anul deoarece necazurile te vor ocoli, precum peştele care înoată prin apă

 

Revelion

 

Carnea de gâscă este indicate deoarece te va ajuta să treci ușor peste problem , să plutești și să înaintezi spre scopul ales, aşa cum face și gâsca.

Asiaticilor nu le lipsește de pe masa de Revelion tăiețeii. Aceștia simbolizând longetivitatea.

 

Revelion

 

În Spania oamenii mănâncă 12 boabe de struguri pentru a trage norocul de partea lor iar această tradiție a fost preluată și în alte țări

În Portugalia oamenii prefer smochinele în noaptea dintre ani. Aceștia mănâncă câte 12 smochine care înseamnă 12 dorinţe pentru anul nou.

 

Revelion

 

Cina de Revelion în Italia este începută cu o farfurie de linte.

Mere unse cu miere servesc de Revelion evreii din Israel pentru ca Noul An să fie mai dulce.

Tot în Israel masa festivă cuprinde obligatoriu fructe dar şi produse din făină, acestea amintind de vremea recoltei.

 

Revelion

 

În Grecia gospodinele pregătesc o prăjitură tradițională în care se pun bani iar persoana care nimerește porția norocoasă va avea parte de bucurie tot timpul anului.

 

Revelion

 

Să nu uităm de şampanie. Este bine ca la 12 noaptea  să se bea un pahar de vin spumant sau șampanie pentru a avea parte de belşug. Este important ca paharul să se bea până la fund pentru ca toate dorinţele puse să se împlinească.

De asemenea este foarte bine să se mănânce fructe rotunde, precum mere sau  portocale.

 

Revelion

 

Important de reținut este faptul că în noaptea de Revelion nu se mănâncă carne de pui deoarece se spune că îţi alungă norocul.

 

Foto descriptiv

 

 

 


Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole