Celulă de criză din cauza caniculei! Ce măsuri anunță Guvernul

de | 20.07.2022 12:28 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Național

Situație dificilă din cauza caniculei, care pune stăpânire pe întreaga țara. Prin urmare, premierul României, Nicolae Ciucă a transmis că va cere înființarea unei celule de criză la Departamentul pentru Situații de Urgență.

DSU va monitoriza situația îngrijorătoare și efectele produse de temperaturile extrem de ridicate.

În ceea ce privește măsurile luate pentru a gestiona această situație, Nicolae Ciucă a anunțat că a fost înființat un Comitet interministerial care este coordonat de Ministerul Agriculturii, urmând să fie identificate soluții în regiunile afectate de secetă.

De asemenea, tot ieri, am discutat cu reprezentantul Institutului National de Meteorologie și Hidrologie si prognozele pentru perioada imediat următoare evidențiază temperaturi foarte ridicate motiv pentru care am să dau sarcină Departamentului pentru Situații de urgență pentru ca la nivelul Centrului national de coordonare și conducere a intervenției interventii (CNCCI) să funcționeze o celulă de criza care va fi destinată pentru monitorizarea efectelor produse de temperaturile foarte ridicate.”, a transmis premierul României.

Nicolae Ciucă a spus că vor fi desfășurate acțiuni de informare a populației și de identificare a persoanelor vulnerabile. Oamenii vor fi informați cu privire la efectele caniculei, dar și în legătură cu punctele de ajutor care urmează să fie instalate în urma deciziei de la nivelul a Comitetului Național pentru Situații de urgență.

Foto Gândul.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Avertizare meteo de caniculă! Vom avea și 40 de grade

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Nicolae Ciucă

Ultimele articole