Ciprian Neculaescu: Funcția pe care o ocup acum este actul major de responsabilitate din viața mea!

de | 30.01.2023 11:30 | Lifestyle

Ciprian Neculaescu
Funcția pe care o ocup acum este actul major de responsabilitate din viața mea!

Ciprian Neculaescu a pus în stand by cariera de profesor pentru postul de subprefect al județului Argeș. A fost numit în conducerea Instituției Prefectului în februarie 2022, iar după un an pe această funcție de demnitate publică a dovedit că are capacitatea de a învăța și de a prelua și exercita noi sarcini, chiar dacă presiunea asupra activității sale, prin expunerea acesteia, este una destul de ridicată.

Educația nu e cât de mult ai memorat sau cât știi. E capacitatea de a face diferența între ce știi și ce nu știi.”, Anatole France, este mottoul care l-a călăuzit pas cu pas.

Muscelean, atașat sufletește de municipiul Câmpulung, unde a crescut și s-a dezvoltat ca dascăl și om de radio, Ciprian Neculaescu este un om plin de optimism, comunicativ și dedicat. A intrat în presă încă din adolescență, fiind pasionat de radio și a lucrat atât la posturi locale, cât și naționale, dar și-a dezvoltat și cariera de profesor de educație fizică.

Pentru anul în curs și-a făcut un „To do list”, care s-ar plia pentru fiecare dintre noi, propunându-și următoarele:

» să fiu înconjurat de oameni buni, transparenți, veseli;

» să-mi planific eficient timpul/ activitatea;

» să fiu organizat în tot ceea ce întreprind;

» să gândesc pozitiv;

» să nu-mi fie teamă de nou, de necunoscut;

» să conștientizez că orice problemă are o rezolvare;

» să fiu organizat și să nu accept amânări;

» să citesc minimum o carte pe lună;

» să păstrez echilibrul între viața profesională și cea personală.

La începutul lunii ianuarie, subprefectul Ciprian Neculaescu a absolvit cursurile Institutului Național de Administrație, pentru a dobândi cunoștințele necesare activității în Instituția Prefectului, îmbinând teoria cu practica. Dă astfel un exemplu despre cum se formează un om pentru activitatea pe care o desfășoară, în condițiile în care avem o penurie de oameni calificați pentru funcțiile pe care le exercită.

Pe piața muncii, specialistul este cel care are o bună pregătire profesională într-un anumit domeniu. Adevărat, se tot vorbește despre o criză de specialiști. N-aș spune că este așa. Mai de grabă aș zice că este o nevoie de locuri de muncă și de forță de muncă. La fel, întârzierea revenirii învățământului tehnic ce ar trebui să se adapteze cerințelor de pe piața forței de muncă și chiar despre interesul pentru formare în anumite domenii (prin cursuri). Dezvoltarea profesională, pentru mine, este un proces de lungă durată, de fapt pe tot parcursul vieții, și merge mână-n mână cu dezvoltarea personală. Niciodată să nu te mulțumești cu puțin. Mereu trebuie să-ți dorești să crești.”

Cât despre cei care vor fi în câțiva ani viitorii angajați, a avut posibilitatea să îi observe pe termen lung, lucrând cu ei ca profesor.

Despre tinerii noștri eu am numai cuvinte de laudă: sunt inteligenți și se adaptează destul de repede. Le lipsește însă uneori motivația și știm destul de clar de ce.”

Privind însă în spate, acesta nu dorește să compare contextul în care s-au format predecesorii săi și cel în care s-a format generația actuală de specialiști, considerând că progresul fiecărei persoane ține mai mult de niște calități ale individului.

A fost bine, este bine și va fi bine oricând – dezvoltare să fie! Ai nevoie de curaj, voință, ambiție, încredere, seriozitate, optimism, puțin noroc și multă intuiție.”, explică Ciprian Neculaescu.

Pasul pe care îl consideră „TOP” în cariera sa?

Nu știu dacă sunt mândru, neapărat, de un proiect anume. Am legătură emoțională cu fiecare moment al vieții mele. Îmi place să fiu înconjurat de oameni cu atitudine pozitivă și îmi place să tratez lucrurile cu seriozitate și transparență. Însă… funcția pe care o ocup acum este actul major de responsabilitate din viața mea și, evident, de care sunt cel mai mândru.”, ne-a declarat Ciprian Neculaescu.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Cătălin-Sorin Popa. Arbitru internațional VAR și președinte AJF Argeș cu o carieră marcată de determinare și orientată pe rezultate

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ciprian Neculăescu