Clienții Raiffeisen Bank primesc banii înapoi!

de | 11.12.2022 22:43 | Știri, După locație, După subiect, Economic, Național

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a transmis, în cursul zilei de vineri, că Raiffeisen Bank a început procedura de restituire a aproximativ 21,7 milioane de euro către clienții păgubiți.

Restituirea sumelor de bani se face după decizia defitinivă pronunțată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), confirmând Ordinul nr.837/20.10.2017, emis de către președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) în raport cu practici comerciale incorecte ale Raiffeisen Bank SA. Amintim că în perioada 2006-2009, aceste practici au afectat interesele financiare ale mai multor clienți. Conform președintelui ANPC, Horia Constantinescu, este vorba despre peste 9000 de consumatori cărora le-au fost ceruți mai mulți bani, de către bancă, decât ar fi fost corect. De asemenea, Horia Constantinescu a făcut referire și la scandalul boicotătii Austriei, care înainte de a vota împotriva aderării României la Schengen, a susținut că autoritățile române ar fi făcut presiuni asupra companiilor austrice.

Nu știu în ce perioadă și dacă autoritățile române se vor putea face vreodată vinovate de vreun abuz la adresa companiilor austriece. Permanent, când unui operator economic nu îi convin vizitele reprezentanților statului roman, acuză abuzuri, fără a le putea susține în niciun fel.

Iată, în schimb, așa cum și instanțele au validat, că vizita făcută de comisarii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor a scos la iveală cu totul altceva. Vătămații par să fie cei peste 9.000 de consumatori cărora li s-au perceput mai mulți bani decât ar fi fost corect.

Parcă suntem la Radio Erevan, în bancul în care nu el, ci ea și nu a dat, ci a furat. Această situație arată că operatorul economic este cel care a umblat în buzunarele consumatorilor, iar acum trebuie să le dea banii înapoi”, a declarat Horia Constantinescu, președintele ANPC, prin intermediul unui comunicat de presă.

Cum își pot recupera clienții banii

Deocamdată, Raiffeisen Bank SA a restituit banii către aproximativ 5.530 de clienți cu conturi active în momenda creditului și conturi în lei. Începând cu 21 noiembrie, au fost restituiți circa 13.400.000 euro.

Cei care nu au primit sumele de bani sunt consumatorii cre nu dețin conturi active în moneda creditului sau în lei, la Raiffeisen Bank SA, aproximativ 3.050 de clienți. Banca transmite că aceștia sunt așteptați la oricare dintre sediile Raiffeisen pentru a lăsa, în scris, contul pe care îl au la oricare altă bancă, pentru a le fi restituite sumele de bani și dobânda legală.

Foto zf.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Ultima tranșă a voucherelor sociale! Când vor intra banii pe card

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole