anchetaonline.ro

Avertizare Cod galben de inundații în Argeș!

de | 14.06.2022 11:35 | Știri, Județean, Lifestyle, Național

INFORMAȚII NOI

 

Atenţionare hidrologică!

Conform INHGA, până mâine, 15 iunie, la ora 9:00, este anunțat un Cod galben de inundaţii pe râurile din bazinele hidrografice, după cum urmează:

Argeş – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele Argeş, Dâmboviţa, Giurgiu, Teleorman şi Ilfov), Ialomiţa – bazin amonte S.H. Pucioasa şi afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Pucioasa – amonte S.H. Siliştea Snagovului (judeţele Dâmboviţa, Prahova şi Ilfov), Prahova – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele Prahova, Buzău şi Ialomiţa), râurile din Dobrogea (judeţele Constanţa şi Tulcea).

Vor fi în principal fenomene de scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale.

 

ȘTIRE INIȚIALĂ

 

  • Cod galben de vreme rea!

 

O nouă avertizare meteo de la reprezentanții ANM! A fost emis un cod galben de instabilitate atmosferică accentuată pentru 12 județe din țara noastră. Și Argeșul se numără printre ele.

Intervalul anunțat de meteorologi este: marți, 14 iunie, până miercuri, 15 iunie.

 

cod galben

 

În acest interval cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și izolat 40…60 l/mp.

Meteorologii precizează faptul că în Dobrogea, în cea mai mare parte a Munteniei și local în Carpații Meridionali și de Curbură, vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și vijelii (viteze la rafală de 60…80 km/h) iar pe alocuri inclusiv grindină.

Județele vizate sunt: Argeș, Buzău, Prahova, Dâmbovița, Teleorman, Gorj, București, Călărași, Ialomița, Constanța, Vrancea și Tulcea.

 

cod galben

Foto: antena3 și Digi24

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Buzău