Codul Rutier ar putea fi schimbat! Modificările vizează motocicliștii

de | 09.06.2022 08:01 | Știri, După locație, După subiect, Lifestyle, Național

O propunere legislativă inițiată de mai mulți parlamentari, prevede modificarea Codului Rutier. Schimbările care ar putea fi făcute vizează o anumită categorie de participanți la trafic, și anume motocicliștii.

Potrivit propunerii, aceștia ar putea circula fără stingător, trusă medicală şi triunghiuri reflectorizante.

Inițiativa a fost adusă în discuție în urma unui val de amenzi date în Cluj motocicliștilor pentru aceste lipsuri. Mulți dintre ei s-au revoltat, susținând că nu au unde să țină aceste accesorii. Mai mult, motocicliștii spun că ar putea să reprezinte mai degrabă un pericol în caz de accident.

Gândiţi-vă că, în cazul accidentelor de motocicletă, motociclistul de cele mai multe ori este proiectat pe şosea, în condiţiile în care acesta ar avea în rucsac un extinctor, aproape de coloană, posibil să rămână toată viaţa într-un scaun cu rotile”, a transmis Gabriel Berea, unul dintre inițiatori, potrivit Observatornews.ro.

Având în vedere că motocicleta se încadrează în categoria autovehiculelor, cei care nu au în dotare aceste accesorii pot fi amendați cu sume cuprinse între 580 lei și 720 de lei. La momentul actual, articolul 8 din Codul Rutier prevede ca autovehiculele să dețină trusă medicală de prim ajutor, două triunghiuri reflectorizante şi un stingător.

Foto Arhivă IPJ Argeș

Citți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Noi schimbări în traficul rutier din Pitești

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Cluj