anchetaonline.ro

Nu doar comisarii OPC șpagari, dar și patronii care au dat bani au fost arși de judecatori!

de | 05.09.2022 15:00 | Știri, Eveniment, Județean

  • Comisari condamnați!

La pachet, au primit condamnări şi patronii care le-au dat mită ca să scape de amenzi şi controale.

În primăvara anului trecut, doi comisari ai Protecției Consumatorilor Argeș au fost reţinuţi sub acuzația de luare de mită, iar la finele lunii iulie au fost trimiși în judecată. Săptămâna trecută, Tribunalul Argeş a emis sentinţele pe fond, condamnându-i atât pe cei doi comisari OPC, cât şi pe oamenii de afaceri care le-au dat mită.

Conform rechizitoriului, Dumitru Boboc şi Paul Zamfir ajunseseră să primească şpăgile chiar în sediul instituţiei la care lucrau, împărţind între ei banii, chiar dacă erau sume modeste, pentru a închide ochii la diversele abateri descoperite. Astfel, cei doi au fost acuzaţi că, în perioada februarie-aprilie 2021, ar fi primit mită sume cuprinse între 100 și 600 lei, dar și discounturi la diferite produse, bormașini sau servicii de catering.

La finalul procesului de corupţie derulat pe parcursului unui an la Tribunalul Argeş, judecătorul care a instrumentat dosarul i-a declarat vinovaţi de acuzaţiile aduse pe toţi cei opt inculpaţi. Cea mai mare pedeapsă, de 2 ani şi 11 luni închisoare cu suspendare, a primit-o Dumitru-Constantin Boboc, în vreme ce colegul său, Paul-Constantin Zamfir, s-a ales cu o condamnare de 2 ani şi 8 luni, de asemenea cu suspendare. Pe lângă o serie de alte obligaţii şi interdicţii, cei doi trebuie să execute şi câte 120 de zile de muncă în folosul comunităţii, fie pentru Primăria Piteşti, fie pentru DSP Argeş.

La rândul lor, reprezentanţii firmelor călcate de cei doi comisari OPC care au ales să dea şpagă pentru a scăpa de eventualele consecinţe ale controalelor s-au ales cu condamnări. Astfel, Elena Demetriade, Bogdan-Andrei Florea, Viorel Sibiceanu, Camelia Ilina, Simona Vasilescu şi Ion Mihai au fost găsiţi vinovaţi de săvârşirea infracţiunii de dare de mită, fiecare dintre ei primind o pedeapsă de 1 an şi 4 luni închisoare cu suspendare.

Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

 

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | OPC Argeș