anchetaonline.ro

Un nou concert la Filarmonica Pitești. Program Rahmaninov și Dvořák

de | 13.11.2023 13:30 | Pitești, Cultură, Lifestyle

  • Un nou concert anunțat de Filarmonica Pitești!

Joi, 16 noiembrie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncțional, Filarmonica Pitești organizează concertul simfonic susținut de orchestra simfonică a instituției, dirijor, Jan Milosz Zarzycki, solist, pianistul Toma Popovici.

Programul va cuprinde: S. Rahmaninov – Rapsodie pe o temă de Paganini și A. Dvořák – Simfonia a 8- a.

Jan Milosz Zarzycki - Un nou concert la Filarmonica Pitești. Program Rahmaninov și Dvořák

Jan Milosz Zarzycki este director artistic al Filarmonicii de cameră Witold Lutosławski din Łomża și profesor la Universitatea de Muzică Frédérick Chopin din Varșovia.

Acesta a studiat la Academia de Muzică din Wrocław și la Viena și Berlin. Este laureat al concursurilor internaționale din Italia, Spania și Ungaria, lucrând cu Orchestra Simfonică Națională a Radioului Polonez din Katowice, Sinfonia Varsovia, Opera de Cameră din Varșovia. A dirijat toate orchestrele simfonice din Polonia și a susținut turnee în Germania, Franța, Austria, Țările de Jos, Cehia, Rusia, Italia, Ucraina, Macedonia, Statele Unite ale Americii, Portugalia, Mexic, Liban, Spania, Norvegia, Belgia, Lituania și Belarus.

Toma Popovici - Un nou concert la Filarmonica Pitești. Program Rahmaninov și Dvořák

Pianistul Toma Popovici a absolvit cursurile Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti (licență și master) și pe cele de la College of Fine Arts de la Universitatea din Boston. Doctor în muzică, este cadru universitar la U.N.M.B. A obţinut numeroase premii la concursuri naţionale şi internaţionale, cele mai importante fiind cele de Bucureşti, Waki-Osaka (Japonia) şi Boston (S.U.A.). Activitatea concertistică s-a concretizat prin prezenţa la Festivalul Internaţional „George Enescu”, Kneisel Hall Festival, Yale University Norfolk Festival, Bucharest Music and Film Festival. A mai cântat cu Boston Pops Orchestra, Orchestra Natională Radio, Orchestra de Cameră Radio și toate filarmonicile din țară. Printre dirijorii cu care a colaborat se numără Göttfried Rabl, Jin Kim, Radu Popa,Vlad Conta, Paul Popescu, Alexandru Ganea, Tiberiu-Dragoș Oprea, iar printe artiști, Dana Borşan, Gabriel Croitoru, Cristina Anghelescu, Mira Wang, Artur Lukomyanski, Jan Muller-Szeraws.

Cei interesați de concert, pot achiziționa bilete de la casieria instituției și de pe www.bilete.ro.

De precizat că prețul unuia este 40 sau 30 de lei, în funcție de categoria locului iar elevii, studenții și pensionarii beneficiază de reducerile aferente.

 

Foto: Filarmonica Pitești

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Situație gravă la SJU Pitești! De la 1 decembrie secția ATI va rămâne cu un singur medic!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Filarmonica Pitești