Executorii îi vând apartamentul fostului consilier local PSD Ionuţ Popescu – acuzat că a delapidat ADIA

de | 05.11.2022 20:30 | Știri, Pitești, Politic

Pe 18 noiembrie 2021, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, l-au reţinut pe Ionuţ Popescu, fost consilier local al Piteştiului şi fost șef al departamentului economic al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADIA Argeș), într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de delapidare în forma continuată.

Totul a ieșit la iveală după ce Ionuț Popescu a condus băut Loganul de serviciu și a făcut accident, cu daună totală. Primarul Cristian Gentea, în calitate de preşedinte al ADIA, a comandat imediat un audit și, după ce s-a descoperit că din asociație lipsește suma de 675.526 lei, a făcut plângere penală. Conform informaţiilor din anchetă, banii respectivi s-ar fi scurs către buzunarul lui Ionuț Popescu fie prin retrageri de numerar, fie prin umflarea salariului personal cu sume mai mari decât era prevăzut. După ce a petrecut 24 de ore în arest, fostul consilier PSD a fost pus sub control judiciar.

fost consilier psd ionut popescu

Culmea tupeului: fostul consilier cere anularea angajamentului de plată semnat cu mânuţa lui

Cu o zi înainte de a fi reținut, ADIA a cerut în instanță încuviințarea executării silite. Deși și-a recunoscut vina și a semnat angajamentul de plată la notar, Ionuț Popescu nu a achitat prejudiciul nici până în ziua de astăzi. Mai mult decât atât, fostul consilier local cere acum în instanţă anularea documentului pe care personal l-a semnat la notar în data de 24 aprilie 2021 şi prin care s-a angajat că până la 31 septembrie va acoperi prejudiciul pe care l-a produs.

Între timp, Judecătoria Piteşti a dispus executarea silită a fostului consilier PSD Piteşti şi a respins şi contestaţia acestuia. Astfel, s-a pus în mişcare acţiunea propriu-zisă de executare a bunurilor pe care Ionuţ Popescu le deţine, în vederea recuperării prejudiciului, executorul judecătoresc Adrian Petroaica scoţând la licitaţie apartamentul fostului consilier local.

Potrivit publicaţiei de vânzare imobiliară, în data de 17 noiembrie, la ora 10.30, în clădirea Trio-B de pe calea Craiovei, unde se află sediul societăţii de executori „Petroaica şi Asociaţii”, are loc vânzarea la licitaţie publică la preţul de 319.000 lei a apartamentului cu trei camere pe care Ionuţ Popescu îl deţine în cartierul piteştean Popa Şapcă.

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Afaceristul argeşean Dan Neagoe – trimis în judecată de DNA în dosarul lui Liviu Dragnea

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Consiliul Local Pitești | Cristian Gentea | Ionuţ Popescu | Judecătoria Piteşti | PSD