anchetaonline.ro

Consilierii USR Curtea de Argeș au depus un număr record de amendamente la bugetul din acest an

de | 02.03.2023 11:25 | Știri, Curtea de Argeș, Din ediția tipărită, Județean, Politic

Consilierii locali USR din Curtea Argeș, Bogdan Marina, Ovidiu Bucur și Mihai Nicodim, au dovedit că se pot face lucruri importante atunci când vine vorba de binele comunității, și au depus nu mai puțin de 15 modificări la proiectul de buget propus pentru acest an.

În doar doi ani de mandat, consilierii USR au reușit singuri mai mult decât PNL și PSD împreună, partide care au condus orașul mai bine de 30 de ani. După discuțiile avute cu executivul, USR Curtea de Argeș a păstrat 9 din cele 15 amendamente, pe care le-au propus în plenul ședinței de consiliu.

  • USR a solicitat creșterea sumei alocate pentru reabilitarea clădirii stadionului municipal de la 30.000 la 80.000 de lei, un proiect inițiat anul trecut de președintele USR Curtea de Argeș, Bogdan Marina.
  • Deși se discută de câțiva ani, de-abia acum a fost introdus în lista de investiții sistemul de barieră cu taxare pentru accesul autoturismelor în Piața Centrală, suma bugetată fiind de 60 000 de lei, un punct nou în lista de investiții din acest an.
  • Sumele pentru cele trei studii de fezabilitate propuse de executiv au fost diminuate cu 100.000 lei fiecare.
  • A fost introdus un proiect nou pentru un studiu de fezabilitate privind ,,Eficienţa energetică și reducerea consumului de energie şi a emisiei de CO2 pentru blocurile de locuinţe din Municipiul Curtea de Argeș”,  proiect de asemenea inițiat de USR Curtea de Argeș. Studiul necesar în eventualitatea accesării unor fonduri europene are o sumă aprobată de 200.000 de lei pentru acest an.
  • Din cauza distrugerilor de la parcul Terasa 1 Mai a fost propus un punct nou ce presupune reabilitarea parcului Terasa 1 Mai și instalarea unui sistem de supraveghere video – suma aprobată 30.000 lei.
  • A fost diminuată suma solicitată pentru ,,Întreținere grădini publice, parcuri, zone verzi, baze sportive și agrement”, ce presupunea achiziția unei autocisterne cu suma de 560.000 lei și a fost inlocuită cu o autoutilitară cu benă – suma aprobată 260.000 lei.
  • S-a solicitat ca diferența să meargă în excedent pentru mărirea capitalului social al SC Aquaterm SA în vederea achiziționării unui vidanje care să deservească populația orașului.
  • Din verificările efectuate a reieșit că sumele alocate pentru semafoare erau supraevaluate, astfel s-a micșorat suma alocată de la 655.000 la 330.000, din care a rezultat o economie de 325.000 de lei.
  • Din toate aceste modificări a rezultat o altă economie de 285.000 lei pentru care s-a propus să meargă în excedent pentru executarea unor lucrări de canalizare pe străzile din municipiu.

Bogdan Marina, președintele USR Curtea de Argeș și consilier local: ,,Ne propunem să urmărim îndeaproape realizarea acestor obiective și să lucrăm în continuare pentru investiții și nu pentru irosirea banilor din buget pe acțiuni care nu aduc plus valoare pentru cetățeni.”

Toate amendamentele au fost votate in unanimitate.

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: USR