Controale la benzinăriile din Argeș! Nereguli descoperite de inspectorii ITM

de | 27.07.2022 16:24 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Județean

Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeș a desfășurat acțiuni de verificare la angajatorii care desfășoară activități în stațiile de distribuție a carburanților auto.

Controalele au avut loc în perioada 15-22 iulie, fiind efectuate 36, iar în urma acestora s-au constatat nereguli la 9 benzinării, în domeniul relațiilor de muncă, aplicându-se amenzi în valoare totală de 7.500 de lei. Deficiențele constatate au fost următoarele: nerespectarea prevederilor legale privind acordarea repausului săptămânal, neevidenţierea orelor de muncă prestate zilnic de fiecare salariat, încălcarea prevederilor legale privind munca suplimentară, netransmiterea în termen a modificărilor intervenite în Registrul general de evidenţă a salariaţilor, neeliberare adeverință vechime.

De asemenea, au fost efectuate verificări și în domeniul securității și sănătății în muncă, fiind date 14 sancțiuni contravenționale, valoarea totală a amenzilor fiind de 28. 000 de lei.

Neregulile constatate au fost următoarele: neautorizarea din punct de vedere al securității și sănătății în muncă înainte de începerea oricărei activități, neinstruirea din punct de vedere al securității și sănătății în muncă la angajare/periodic a lucrătorilor, neautorizare exercitare meserii, neasigurare semnalizare de securitate și/sau sănătate la locul de muncă, neasigurare echipament individual de protecție antiexplozivă, neactualizare document privind protecția împotriva exploziilor.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Primarul piroman de la Beleţi-Negreşti – mutat din puşcărie în arest la domiciliu

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ITM

Ultimele articole